Hvilke sygdomme forårsage asbest?

06/04/2012 by admin

Hvilke sygdomme forårsage asbest?

Fælles asbest-forårsagede sygdomme er Mesotheliom, asbestose og lungekræft. Asbest er normalt ikke farligt, men når en forstyrret eller opløst tilstand bliver det en støv, der inhaleres nemt. Tale med din læge hvis du oplever nogen af disse tegn eller symptomer efter udsættelse for asbest.

Sygdomme

Asbestose er en fremadskridende sygdom, der resulterer i alvorlige betændelse og irritation i lungerne. Sygdommen kan være potentielt dødelig og har ingen symptomer overhovedet. Mesotheliom er en sjælden kræft, der påvirker foring af størstedelen af de indre organer. Mesotheliom er opdelt i fire forskellige typer. Pleural malignt mesotheliom påvirker kun lungerne, peritoneal påvirker væv af maven, perikardial påvirker hjertet og Mesotheliom i den tunical vaginalis vises i testiklerne.

Årsager

Asbestose er forårsaget af at indånde asbest fibre. Immunceller forsøge at nedbryde asbesten, men ikke på grund af længden af fibrene. De kemikalier, der er beregnet til at ødelægge den asbest lækage på alveolerne af lungerne, forårsager ardannelse. Den nøjagtige årsag til lungehindekræft er ukendt, men det menes at være knyttet til genetik og asbest. Fibrene af asbest er ikke de eneste årsager til lungekræft men indlede kræft i nogle tilfælde.

Symptomer

Symptomer af asbest-relaterede sygdomme forekommer typisk ikke indtil 20-30 år efter eksponering. Symptomerne på lungehindekræft omfatter kronisk hoste, åndenød, muskelsvaghed, vægttab og væske opbygge i lungerne. Peritoneal Mesotheliom kan forårsage smerte og hævelse i maven samt uforklarligt vægttab. Lung cancer symptomer omfatter anæmi, hæs hoste, alvorlige brystsmerter, hoste op blod, træthed og vægttab. Asbestose viser typisk symptomer, der omfatter konstant hoste og hvæsende vejrtrækning, trykken i brystet og åndenød.

Behandlinger

Behandling for lungekræft typisk indebærer en kombination af kemoterapi, kirurgi og i visse tilfælde stråling. Kirurgi til at fjerne væske fra brystet og foring fra organer er fælles behandlinger for lungehindekræft. Kemoterapi bruges også til at dræbe kræftceller og stråling aids når rettet mod specifikke områder. Ingen behandling vil modvirke effekten af asbestose, så behandling fokuserer på at ophør af progressionen af sygdommen og symptom relief. Afslutning rygning og vaccinationer bruges til at forebygge lungeinfektioner, der kan forårsage lungebetændelse og influenza.

Forebyggelse

Undgå indånde asbest på arbejdspladsen eller derhjemme er afgørende for at forebygge disse sygdomme. Følg alle sikkerhedsforanstaltninger skitseret af din arbejdsgiver som iført en ansigtsmaske. Vær særlig forsigtig til at holde sig væk fra asbest, der er opløsning eller beskadiget, som dette er, når asbest er mest tilbøjelige til at blive frigivet i luften. Tale med din læge om andre ting, du kan muligvis gøre at reducere din risiko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com