Vitaminer forklaret

05/02/2011 by admin

Vitaminer forklaret

Vitaminer er opdelt i to grupper: fedtopløselige vitaminer og vandopløselige vitaminer. Vitamin A, D, E og K er fedtopløselige vitaminer lagres i fedtvæv og i leveren. Vandopløselige vitaminer, vitaminer B og C, er ikke gemt men straks anvendes af kroppen. Selv om vitaminer er nødvendige i små doser, er de afgørende for ordentlig cellefunktion og vækst.

Vitamin A

A-vitamin er nødvendig for vision, især at se i mørke. Det holder huden sund, bremser aldringsprocessen og fjerner rynker. Det er en kraftig antioxidant, der forhindrer kræftceller fra dividere og producerer DNA. Symptomer på mangel er den manglende evne til at se godt i mørkt, tørt og skællende hud, kronisk træthed og dårlige tænder og tyggegummi sundhed. De bedste kilder til vitamin A omfatter søde kartofler, gulerødder, spinat, oksekød, svinekød, kylling og kalkun. For en alvorlig mangel, skal du bruge supplements hurtigt gendanne a-vitamin til kroppen.

Vitamin B

Vitamin B-gruppen består af otte individuelle vitaminer, der er vigtige for kroppens metaboliske system for at konvertere fedtstoffer, kulhydrater og proteiner til energi. Disse vitaminer også drage fordel af nervesystemet, muskel tone i mave og tarme, og er vigtigt for sund hud, hår, negle, øjne og leveren. Symptomer på mangel kan resultere i hårtab, vægttab, tørre og sprukne læber, tør hud, tab af appetit og træthed. Kosttilskud er gode kilder til vitamin B, herunder fødevarer såsom lever, laks, tun, kylling, Tyrkiet, yoghurt, bønner, mandler, søde kartofler og jordnødder.

C-vitamin

C-vitamin er det mest talte om vitaminer. Alle dele af kroppen kræver vitamin C for vækst, healing og reparation af væv, brusk, knogler og tænder. Som en antioxidant, det hjælper med at beskytte kroppen mod frie radikaler, der forårsager sygdom. Symptomer på mangel er let blå mærker, blødende tandkød, tandkødsbetændelse, næseblod, svækket tand emalje og øget infektioner. Bedste mad kilder til C-vitamin omfatter cantaloupe, jordbær, appelsiner og andre citrusfrugter og juice, tomater, broccoli, bladgrøntsager og søde kartofler.

D-vitamin

Vitamin D går langs vejen til at hjælpe med korrekt udvikle knogler og tænder, således at forebygge knogleskørhed og bremse væksten af kræftceller. Selv om sollys er en måde at få din D-vitamin, er kosttilskud også effektiv. Symptomer af mangel er huller i tænderne, blødgøring knogler og muskelsvaghed. Vitamin D findes i mælk, torskelevertran, laks, tun, æg æggeblomme og smør fedt.

E-vitamin

E-vitamin er en antioxidant, der forhindrer flere former for kræft. E-vitamin hjælper med at gøre røde blodlegemer og forhindrer blodet i at størkne. Tegn på mangel omfatter væskeophobning, tør hud, muskel degeneration og mangel på seksuel lyst. Fødevarer rige på vitamin E omfatter rejer, mandler, jordnødder, pistacienødder, hasselnødder, solsikkefrø og sojabønner.

Vitamin K

K-vitamin er afgørende for korrekt nyrefunktion, ben stofskifte og understøtter proteiner afgørende for ordentlig blodpropper og forebyggelse af indre blødning og hemorrhaging. K-vitamin reducerer også overdreven blodgennemstrømning i løbet af menstruationscyklus. Mangler i vitamin K er sjældne, men kan omfatte let blå mærker og blødning fra munden, kønsdele eller urinveje. Bedste mad kilder omfatter kål, selleri, asparges, broccoli, spinat, salat, majroer og grøn te.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com