Fedtfattig kost for galdeblæren

05/16/2011 by admin

En fantastisk måde at forhindre komplikationer af galdesten eller galdeblæresygdom er ved at vedtage en fedtfattig kost. På en fedtfattig kost, bør mindre end 30 procent af total kalorieindtag komme fra fedt. En fedtfattig kost for kolesterol bør være rig på frugt, grøntsager, bælgfrugter, bønner, magert kød og fedtfattige mejeriprodukter med fuldkorn anvendes i moderation.

Galdeblæren

Galdeblæren er en lille orgel placeret lige under leveren. Galdeblæren og leveren arbejder sammen som en vigtig del af fordøjelsesprocessen. Leveren gør galden mens galdeblæren gemmer det, indtil det er nødvendigt i løbet af fordøjelsesprocessen. Når ufordøjet eller delvist fordøjet mad passerer fra maven til små tarme, galdeblære hemmeligheder sin lagrede galde til støtte i fordøjelsen. Derfor, hvis galdeblæren ikke fungerer ordentligt på grund af galdesten eller galdeblæresygdom, fordøjelsen kan blive alvorligt svækket.

Hvorfor en fedtfattig kost virker

Udskilles fra galdeblæren galden hjælper kroppen med at absorbere og nedbryde kosten fedt. Hvis galdeblæren ikke fungerer ordentligt på grund af sygdom eller galdesten, det ikke secernerende nok galde til at hjælpe fordøje det fedt. Dette kan føre til yderligere komplikationer og gastroparese, forsinket mave tømning. Derfor, en kost lavt fedtindhold kan bruges til at forhindre komplikationer. Derudover kan kost højt indhold af fedt og kolesterol føre til vækst af galdesten og prædisponerer gallbladders til andre sygdomme efter Jackson Siegelbaum gastroenterologi.

Kosten

På en fedtfattig kost, bør ikke mere end 30 procent af samlede kalorier komme fra fedt. Spise en kost rig på frugt, grøntsager, bønner, linser, fuldkorn, lav fedt dagbog produkter og magert kød. Bruge fedtstoffer såsom nødder, frø og olier sparsomt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com