Gigt symptomer i hænderne

10/19/2016 by admin

Gigt af nogen art, kan om slidgigt i hofter eller knæ eller de systemiske betændelser forbundet med leddegigt, invaliderende. Når arthritis påvirker hænder, kan det dog have en invaliderende effekt, der gør selv de simpleste aktiviteter i dagligdagen endnu sværere at udføre.

Gigt i hænderne

Gigt i hånden eller håndleddet skyldes oftest slidgigt, som opstår på grund af den sædvanlige slid dine led erfaring med aldring. Fælles i bunden af tommelfingeren---kaldet carpometacarpal joint---er det oftest rammes, efterfulgt af håndleddet fælles. Slidgigt og leddegigt kombineret gøre den mest almindelige årsag til handicap blandt amerikanerne, og kvinder har tendens til at få gigt i en yngre alder end mænd gør. Kvinder er også mere tilbøjelige til at få gigt i hænderne end mænd. Af visse rapporter har mindst 40 procent af amerikanske kvinder over 60 år en vis grad i gigt i deres tommelfingre eller en anden del af deres hånd eller håndleddet.

Årsager

Mange mennesker med leddegigt har nogle inddragelse af hånden. Deres fingerled tendens til at blive rød og hævet, og medmindre omhu, fingrene vil begynde at kurven udadtil. Gigt, en anden inflammatorisk sygdom, kan også føre til ledskader og i sidste ende, gigt i hænderne. De små krystaller, der bosætter sig i leddene hos personer med gigt kan føre til en pludselig indsættende ulidelig smerte. Skade ofte fører til arthritic forandringer i de benede strukturer af hånden, så godt. En fraktur, der forekommer i slutningen af en knogle eller en fælles dislokation, selvom behandlet, har en stærk sandsynlighed føre til gigt i de berørte fælles.

Funktioner

Ledsmerter og stivhed forekommende almindeligt gradvist forværres over tid. Leddene er mere tilbøjelige til at være røde og hævede hvis arthritis er en inflammatorisk tilstand, såsom reumatoid arthritis eller gigt, men også dem, der har haft slidgigt har tendens til at finde deres fingerled, bliver mere deforme med tiden. Aktiviteter, der kræver finere finger koordinering bliver sværere og sværere at gøre, og overforbrug tendens til at forværre symptomerne.

Overvejelser

Du kan ikke helbrede gigt i hænderne, men du kan styre symptomerne. Anti-inflammatoriske medicin, såsom ibuprofen eller acetaminophen kontrollere hævelse og smerte, selv om nogle mennesker har brug for kortikosteroid injektioner hvis symptomerne bliver for smertefuldt. I ekstreme tilfælde, konsultere en hånd kirurg, der har specialiseret sig i behandling af disse betingelser.

Forebyggelse

Man kan ikke helt forhindre arthritis symptomer i dine hænder, men du kan holde de værste smerter, stivhed og hævelser i skak ved laver nogle blid stretching og styrke øvelser for at hjælpe med at opretholde fælles mobilitet. Nogle mennesker nyder godt af brug af hånd benskinner til at bevogte deres samlinger, især når de udfører gentagne aktiviteter. En ergoterapeut kan give god vejledning til pasning af leddene i dine hænder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com