Sjældne øjenlidelser

04/29/2010 by admin

En sjælden øje lidelse er en, der påvirker mindre end 200.000 personer i USA Mange er arvelige sygdomme, der er i øjeblikket ingen kur. De kan være alvorlige, som mange kan føre til blindhed. Forskning er derfor af afgørende betydning ved afgørelsen af hvilke gener forårsager disse betingelser

Retinoblastom

Retinoblastom er en form for kræft, der opstår i nethinden og er mere udbredt hos børn under fem end hos voksne. Det kan være en livstruende sygdom, hvis ikke diagnosticeret tidligt.

Behcets sygdom

Behcets sygdom er en kronisk, autoimmun, tilbagevendende sygdom som der er ingen kur. Det forårsager betændelse, hvilket kan føre til smerter, rødme, sløret syn og til sidst blindhed.

Uveal Coloboma

Uveal coloboma er en genetisk sygdom i hvilken væv fra øjet mangler. Enten en del af den linse, gule plet, synsnerven, øjenlåg eller uvea kan være mangler, som ikke kan korrigeres ved operation.

Anophthalmia og Microphthalmia

I microphthalmia er enten et eller begge øjne mangler; i anophthalmia er enten et eller begge øjne unormalt lille i størrelse. Disse lidelser menes at være forårsaget af genetiske mutationer og kromosom abnormiteter.

Biettis krystallinsk dystrofi (BCD)

BCD er karakteriseret ved tilstedeværelsen af krystaller i hornhinden og skinnende, gule indskud i nethinden, og kan føre til natteblindhed. BCD er nedarvet i en autosomal recessiv måde, og som i 2009 er der ingen kur mod sygdommen.

Usher syndrom

Der er tre typer af Usher syndrom (type 1, type 2 og type 3), som forårsager degeneration af nethinden. Det fører gradvist til tunnelsyn og natteblindhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com