Hvad er en Placebo bruges til?

05/15/2010 by admin

Placebo, undertiden benævnt sukker piller, er inert medicinske behandlinger, der virker simpelthen fordi brugeren mener de vil. Disse behandlinger kommer i form af piller, drypper, cremer eller falsk sikkerhed for at en behandling er blevet brugt. Når en bruger mener, at de behandles, begynder mange lidelser at korrigere sig selv. Dette fænomen, omhandlet som placebo-effekt, har en bred vifte af praktiske anvendelser.

Brug i medicin

Ordination af placebo i praksis kan være en farlig strategi. Deres anvendelse kan forsinke opdagelsen af alvorlige symptomer, og den nødhjælp, de giver kommer langsomt i forhold til ægte medicin. Derudover er nogle individer immune over for placebo-effekt. Trods disse risici stadig mange læger jævnligt ordinere dem. Vitaminer, for eksempel, gives ofte som en illusion af behandling for mindre symptomer. Placebo recepter er også brugt til at undgå at give faktiske lægemidler til patienter uden sand medicinske behov. Mens der har placebo en praktisk rolle i medicin, bruges de med stor forsigtighed.

Kontrovers i medicinsk brug

Risici i forbindelse med ordination af placebo til medicinsk brug har skabt kontroverser. Modstanderne hævder, at læger, der bruger placebo overtrædelser af den Hippokratiske ed, et løfte fra læger til at gøre nogen skade. Dette opfattes skade kommer fra muligheden for en reduceret tillid til læger efter at opdage bedrag, og chancen for, at patienter undgår yderligere behandling på grund af en falsk tro, at de har fået medicin. Desuden kan solgte falske piller til prisen for regelmæssig medicin betragtes som en form for bedrageri.

Brug i prævention

Placebo bruges også i flere andre niche-områder. Prævention recepter, for eksempel kommer med flere inert piller. Fordi kvinder på prævention anbefales ikke at bruge p-piller i løbet af deres menstruationscyklus leveres flere placebo i disse dage. I dette tilfælde er placebo ikke beregnet til at narre kroppen, men i stedet for at hjælpe brugeren med at holde i vane med at tage en daglig pille. Det er blevet konstateret, at herunder disse ekstra inert piller på recept af prævention med succes øger antallet af korrekt anvendelse.

Brug i forskning

Efter udvikling af en ny medicinsk behandling forsker har til opgave at finde ud af hvor godt det virker. For at opnå dette, vil en gruppe af emner blive givet den nyudviklede medicin mens en anden modtager placebo. I en dobbelt-blind undersøgelse ved evaluator ikke, hvilken gruppe fik placebo, indtil han har vurderet resultaterne. Dette forhindrer bias påvirker processen for patienterne og forskning evaluator.

Hvornår skal man undgå placebo

Individuelle forskelle og en række andre faktorer spiller ind, når de beslutter at bruge en placebo. Variabler som etnicitet, alder og specifikke sygdomme er alle vigtige. Svær brænde ofrene, for eksempel, kan drage stor nytte af placebo bliver givet under navn af morfin. Alternativt, alzheimerpatienter er helt immune over for effekten på grund af deres nedsat kognitive evner. Læger skal også være forsigtig med at bruge bedrag med forsigtighed. En patient i stor smerte, uanset legitimiteten af deres krav, bør ikke gives en placebo. Desuden, en læge bør følge op på patienter med placebo til at sikre, at symptomerne har spredes i stedet for at forblive ubehandlet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com