Hvordan påvirker Aspirin kroppen?

05/10/2011 by admin

Den kemiske sammensætning af Aspirin

Aspirin er en af de mest almindelige over-the-counter medicin derude, og chancerne er du kan finde det i næsten enhver medicin kabinet, du åbner. Det reducerer smerte og inflammation og har endda et par andre fordele, men bare hvordan virker det? Lad os starte med at forstå kemi bag aspirin, som vil hjælpe med at forklare lige hvordan det påvirker kroppen og hvordan disse virkninger er til gavn for os. Opdagelsen af aspirin happeneded århundreder siden, hovedsagelig da ældgamle folk hjalp lindre deres smerter ved tygning på træ bark. En bestemt kemisk fundet i willow tree bark mere end bark fra andre træer mindsket smerter og hævelse. Kemikaliet er kendt som salicin og dens afledede, salicylsyre, var den første form for aspirin. Det havde imidlertid en stor ulempe, som var at det medførte meget dårlige problemer med fordøjelsessystemet ud over lindre smerter og betændelse. Den kemiske sammensætning af salicylsyre indeholder en perlerække af ilt og brint (-OH). Når det kombineres med en anden kemisk, denne streng ændres til en, der består af tre dele ilt, dels brint og en del kulstof (-OCOOH). Dette kaldes en acetyl gruppe, og det lindrer stærkt de problemer, der forekommer i mave-tarmkanalen.

At reducere smerter og Inflammation

Den kemiske, der resulterede fra ændring af--OH streng resultater i acetylsalicylsyre, også kendt som aspirin. Det ikke længere har sådan en negativ virkning på mave-tarmkanalen, og i stedet er i stand til at opfylde dens nummer et pligt, lindre smerter og reducere inflammation. Det gør dette ved at knytte sig til et bestemt enzym, kaldet cylooxygenase-2. Jobbet af dette enzym er at gøre kemikalier kaldet prostaglandiner, der sender signaler til hjernen, fortæller det en del af kroppen er i smerte, når der er skader på celler i dette område. Det er derfor, det er produceret massevis i beskadigede celler. Dette kemikalie skaber også en pude omkring disse celler til at reducere yderligere skader, resulterer i inflammation. Når aspirin knytter sig til dette enzym, det er ikke i stand til at gøre så mange prostaglandiner, hvilket betyder, at hjernen ikke registrerer så meget smerte i området, og dæmpning omkring cellerne, og betændelse, er derfor begrænset.

At reducere hjerteanfald

Aspirin har en anden effekt i kroppen, som blev opdaget længe efter det først blev taget i brug. Dette indebærer cylooxygenase-2 og prostaglandiner som godt, men i stedet for i beskadigede celler, det påvirker enzym og kemiske, når det er i blodet. Her, prostaglandiner er produceret til at koagulere blodet, og det er fantastisk, når det hjælper nedskæringer og sår heles. Men blodpropper kan også ske i arterier, og dette kan medføre hjerteanfald, især hos ældre mennesker. Aspirin begrænser de prostaglandiner, der produceres i blodet, som reducere koagulation og giver mulighed for jævnere strømmen af blod ind i hjertet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com