Er CPAP maskiner farlige?

03/04/2011 by admin

Søvnapnø er en almindelig tilstand, der påvirker næsten 30 procent af voksne og op til 3 procent af børn.

Mens søvnapnø patienter slumre, de oplever indsnævring eller sammenbrud i halsen væv, som til gengæld berøver kroppen af ilt. Som et resultat, vågner patienten brat flere gange om natten, ofte kvælning eller gisper efter luft, hvilket er vanskeligt for kroppen til at udholde.

Kontinuerlig positiv luftvejs tryk maskiner (CPAP) er meget effektiv til behandling af søvnapnø. Patienten bærer CPAP maske, som er fastgjort ved en slange til maskinen, hver gang han ligger for natten, eller selv når du tager en kort lur. Ved at tvinge luften ind i patientens luftveje, tillader CPAP patienter til at sove uden afbrydelse. Men hvor sikkert er CPAP maskine?

Vedligeholdelse

Selve maskinen frembyder lille risiko. Som med ethvert elektrisk apparat, hersker sund fornuft. For eksempel følge producentens rengøring og vedligeholdelse guide, og Nedsænk ikke maskinen i vand.

Regelmæssigt rengøring eller udskiftning slanger og filtre samt rengøring masken, nasal puder og luftfugters vand kammer, vil holde dit udstyr i topform. Være opmærksom på fabrikantens forslag kan hjælpe forlænge levetiden af maskinen, derfor gør det muligt at forbedre din sundhed ved at give optimal behandling.

Lufttryk

Korrekt lufttryk for patienten skal bestemmes af medicinske fagfolk. I ekstreme tilfælde, hvis lufttrykket er for stor kan det potentielt føre til hovedpine eller endda---i alvorlige situationer---slagtilfælde.

Kontakt din læge hvis du oplever hovedpine om morgenen, og sørg for at tage din CPAP til din aftale med dig, så lufttrykket kan kontrolleres.

Egendiagnosesystemer

Med så mange websteder er afsat til lidelsen, kan det fristende for at købe en CPAP online snarere end igangværende igennem den sædvanlige søvn undersøgelse på en medicinsk facilitet. Men selv-diagnose kan være farlige.

Maskinen er beregnet til at tvinge luft ned i lungerne, som kræver præcise indstillinger for lufttryk. Disse indstillinger er bestemt af de individuelle behov af patienten efter undergår søvn undersøgelse og overvåges af medicinske fagfolk. Forsøg på at indstille pres på en CPAP maskine selv kan resultere i for meget pres, at risikere skader på dine lunger, eller for lidt pres.

Rejse

For dem med søvnapnø maskiner, kan det være farligt at rejse eller tage en ferie hvis patienten mener toting maskinen er en mulighed snarere end en nødvendighed.

Sharon Schutte-Rodin, MD, DABSM, er den kliniske resultater program direktør for Penn søvn Center på Pennsylvania Hospital. Hun finder de nye enheder "rolig, mindre til rejsen, og nem at bruge."

Venstre ubehandlet

Miljøfarer ved CPAP selve maskinen er næsten ikke-eksisterende, i forhold til risiciene i forbindelse med gå uden CPAP behandling helt.

Patienter med ubehandlet søvnapnø er i risiko for at miste deres job på grund af dårlige resultater, nedsat akademiske præstationer og bilulykker. De er også risiko for hjerte-kar-problemer, herunder forhøjet blodtryk, hjertearytmi, pulmonal hypertension, hjerteinsufficiens, hjerteanfald og slagtilfælde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com