Definition & effekter af Global opvarmning

04/19/2011 by admin

Definition & effekter af Global opvarmning

Global opvarmning er et begreb, der anvendes til at beskrive en stigning i Jordens gennemsnitlige overfladetemperatur. Denne stigning i temperatur er som følge af drivhusgasser som CO2-emissioner og emissioner fra forbrænding af fossilt brændsel, eller som følge af skovrydning, som ødelægger træer, der medvirke til at reducere niveauet af kuldioxid i atmosfæren. Global opvarmning har påvirket jorden på mange måder.

Den arktiske Tundra

Tundraen udgør omkring 15 procent af verdens overflade og er beliggende i den nordlige halvkugle af jorden, og på nogle isolerede øer ud for kysten af Antarktis på den sydlige halvkugle. Tundraen er en næsten træløse region, der er normalt dækket af græs, buske og mosser, men på grund af global opvarmning, større planter er begyndt at vokse og sprede hele regionen, ændrer måde, arktiske region ser ud. Denne effekt kan ses bedre, når jorden er set fra det ydre rum. De normalt hvide-dækkede dele af kloden er nu at få mørkere; således absorberer mere varme, og yderligere fører til smeltning af iskapper.

Uforudsigelige vejrforhold

Global opvarmning har ført til en stigning i uforudsigelige vejrmønstre, fører til forhøjet storm aktiviteter. To eksempler på effekter af global opvarmning på vejrmønstre er alvorlig tørke og oversvømmelser. Dette har dårlige konsekvenser for landbrugs-systemer, som er afhængige af de eksisterende vejrmønstre. Hvis denne tendens fortsætter, vil fødevareproduktionen falde som vejret bliver mere upålidelig og vejrmønstre bliver endnu mere uforudsigelig.

Udryddelse af arter

Globale opvarmning påvirker dyr fordi stigende vandstand og oversvømmelse af kystområder vil skade mange dyrearter. Kystområderne er naturlige rugerier for fisk og indeholder en bred mangfoldighed af havet og jord væsner, og oversvømmelse af disse områder vil resultere i udryddelsen af mange arter, der er nødvendige for at opretholde fødekæden. For eksempel, vil det føre til udslettelse af isbjørn, der jager for sin mad i havisen.

Mindre frisk vand

Globale opvarmning påvirker niveauet af ferskvand, der er tilgængelige. For eksempel, har Quelccaya indlandsisen i Peru smeltende støt; videnskabsmænd forudser, at hvis det fortsætter med at smelte i dette tempo, vil det være væk inden år 2100. Hvis dette sker, vil tusindvis af mennesker, som stoler på det som en kilde til drikkevand og El tilbage uden enten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com