Vifte af Normal østrogen niveauer

03/19/2011 by admin

Østrogen er en kvindelig hormon, der produceres primært af æggestokkene. Det tjener mange formål, herunder at hjælpe til at regulere menstruationscyklus, bevare knogletæthed og øge uterin vækst. En ubalance i østrogen niveauer kan forårsage mange problemer og symptomer. Unormal blødning, infertilitet og overgangsalderen alle kan være forårsaget af østrogen ubalancer. En simpel blod, urin eller spyt prøve kan blive evalueret for at afgøre østrogen niveauer. Når niveauer er evalueret, kan behandling bidrage til at lindre symptomer på hormonel ubalance.

Østrogen

Østrogen, en gruppe af hormoner, der produceres i hypofysen og er hovedsagelig ansvarlige for udviklingen af kvindelige kønsorganer. Det består af tre fraktioner: østron, som maily opstår efter overgangsalderen; estradiol, som er produceret i æggestokkene og er ansvarlig for ægløsning og påvirker undfangelsen og graviditet; og estriol, som almindeligvis opstår under graviditet. Disse tre fraktioner er alle målt under østrogen test.

Normal niveauer

Normal varierer østrogen afhængigt af patientens alder. Typisk en kvinder i alderen 20 til 29 vil have et gennemsnitsniveau på 149 pg/ml (piktogrammer per milliliter). En kvinde i alderen 30 til 39 vil i gennemsnit et niveau på 210 pg/ml. Og dem over 40, men ikke i overgangsalderen vil have et gennemsnitsniveau på 152 pg/ml. Disse gennemsnitlige niveauer kan variere dag til dag afhængigt af hver kvindens menstruationscyklus.

Lav østrogen niveauer

Østrogen niveauer er betragtes som lav, når rækken er 10 til 20 pg/ml. Dette kan være forårsaget af overgangsalderen, anoreksi og Turners syndrom. Ekstreme udholdenhedstræning kan ligeledes reducere østrogen niveauer. Nogle af symptomerne på lav østrogen niveauer er træthed, hedeture, nattesved, vaginal tørhed og koncentrationsbesvær. Lave niveauer af østrogen kan forlade dig følelsen forarmet og udmattet.

Høj østrogen niveauer

Niveauer over 200 pg/ml anses for høj. Østrogenniveau kan være forhøjet på grund af fedme, hjertekarsygdomme og fordøjelsesproblemer. Stress kan også bidrage til et højt østrogen niveau. Symptomer på højt østrogen niveauer er angst, depression, humørsvingninger og søvnløshed. Det er vigtigt at reducere niveauet af østrogen til normale niveauer, fordi høje niveauer af østrogen er også forbundet med brystkræft og livmoderkræft.

Behandlinger

Behandling for østrogen ubalance vil omfatte motion og spise en sund kost. Nogle andre behandlinger kan omfatte østrogen substitutionsbehandling og alternativ medicin. Østrogen substitutionsterapi har set et fald i brug på grund af den mulige forbindelse mellem det og uterin kræft, hjertesygdomme og slagtilfælde. Det er vigtigt at diskutere alle behandlinger med en læge og at følge den anbefalede behandling for at sikre østrogenniveauet overvåges.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com