Hvad er årsagerne til betændelse i frontallappen i hjernen?

05/19/2010 by admin

Hvad er årsagerne til betændelse i frontallappen i hjernen?

Betændelse eller hævelse af hjernen kan være forårsaget af sygdom eller tilskadekomst. Effekten kan være mild og midlertidig eller alvorlig og permanent. Skade på de forreste lapper i hjernen kan være særligt alvorlige, da denne del af din hjerne håndterer alt fra hukommelse til at lære at dommen og planlægning. Behandling kan være et kursus af bredspektrede antibiotika, eller i alvorlige tilfælde, kirurgi.

Frontallappen

Venstre og højre frontallapperne, placeret på forsiden af din hjerne, er kommandocentralen for mange af din højere funktioner, såsom planlægning, dom, hukommelse, følelsesmæssige forarbejdning og læring. Frontallapperne også administrere din evne til at indlede eller hæmme tale og adfærd, samt samle op på sociale stikord og fortolke ansigtsudtryk. Hvis beskadiget af hævelse på grund af sygdom eller tilskadekomst, frontallapperne kan ophøre med at fungere korrekt og negativt påvirker adfærd, tale og personlighed permanent.

Sygdom

Encephalitis er den medicinske betegnelse for betændelse i hjernen, selvom det bliver oftere brugt til at beskrive hjernen hævelse på grund af virale infektioner end til bakterielle infektioner. Encephalitis kan være mild, moderat eller dødelig og er forårsaget af forskellige vira, men især Herpes Simplex og Epstein-Barr (mononukleose). Lyme sygdom, West Nile virus og rabies kan også forårsage hjernen til at svulme.

En hjerne absces kan også forårsage betændelse. En masse sker når blod - hjerne barrieren er brudt af bakterier eller svampe og hjernen forsøger at beskytte ikke-inficerede områder ved at inddele off patogener og døde eller døende celler. Denne masse derefter forårsager de tilstødende områder i hjernen til at svulme op og øger trykket inde i kraniet.

Skade

Traumatisk hjerneskader er mere tilbøjelige til at påvirke frontallappen end nogen anden del af hjernen. Dette er delvis på grund af placeringen af frontallappen og dels fordi fleste af skader på hjernen er på grund af frem-motion aktiviteter såsom bilulykker, motorcykel ulykker, skiløb ulykker og lignende. Når kraniet rammer noget, der ikke giver måde (som et træ), fremdriftsmiddel hjernens bevægelse fremad den mod indersiden af kraniet. Denne effekt får hjernen til at svulme op som reaktion på skade, farende blod til det beskadigede område. Denne betændelse kan cut off blodforsyningen til uerstattelige neuroner Hvis trykket ikke er lettet straks.

Effekter

Da frontallapperne i hjernen er ansvarlig for en lang række fysiologiske og psykologiske funktioner, kan skader på dette område have dybtgående og forskellige effekter. Hævelse i denne region kan beskadige hukommelse, som igen påvirker læring. Det kan også ændre personlighed, undertiden forårsage et fravær af følelser (flad påvirker) eller producere aggression, hensynsløs adfærd eller afhængighed. Seksuel adfærd kan blive kompulsiv eller ikkeeksisterende. Hvis betændelse i frontallappen ikke er udryddet, koma og derefter død vil forekomme. En nylig artikel i den "American Journal of Clinical Nutrition" antyder, at igangværende betændelse i hjernen forårsager død af neuroner, som kan i sidste ende føre til symptomer på Alzheimers.

Behandling

Selvom hævelse på grund af en hjerne absces kan nogle gange behandles med antibiotika, forlænget eller traumatisk betændelse i hjernen skal behandles akut kirurgi. Hullerne er boret i kraniet at aflaste og lade hjernen til at ekspandere ud over dets kranium barriere. Dette kan have været årsagen til den antikke praksis af trepanation, som var et hul boret i kraniet til medicinske eller mystiske formål. I denne 7.000 år gammel praksis huden voksede over hullet, men i moderne kirurgi, knoglen er udskiftet hvis det er muligt for at beskytte hjernen mod infektion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com