Tegn & symptomer på Diabetes udover tørst & vandladning

07/02/2011 by admin

Tegn & symptomer på Diabetes udover tørst & vandladning

Diabetes er en kronisk tilstand, der påvirker blodsukkeret i kroppen. Der er to typer af sygdommen: Type 1 og Type 2. Type 1 diabetes, som også kaldes juvenil diabetes, udvikler sig, når bugspytkirtlen ikke ordentligt producerer hormonet insulin. Type 2 diabetes, der undertiden omtales som voksen - debut diabetes, udvikler sig, fordi kroppen ikke gør nok insulin eller bruge den korrekt. Type 2 diabetes er den mest almindelige form for tilstand, og det udvikler sig ofte i mennesker, der har en usund livsstil. Øget tørst og vandladning er to almindelige tegn på begge typer af diabetes, men der er også flere andre tegn og symptomer.

Sult

Ud over øget tørst og vandladning, kan folk, der har diabetes mærke, de er også langt mere sulten end normalt. Dette er en fælles tegn på Type 1 og Type 2 diabetes.

Træthed

Uforklarlig træthed er et andet tegn på begge typer af diabetes. Du kan føle som om det er vanskeligt at komme ud af sengen eller kan mærke du bliver træt lettere end du engang gjorde. Irritabilitet kan også være et tegn på diabetes.

Vision

Ændringer i dit syn, som oplever perioder med sløret syn eller dobbeltsyn, kan være et symptom på Type 1 og Type 2 diabetes. Sløret syn er et tegn på et højt blodsukker niveau.

Vægttab

Usædvanlige vægttab, der ikke kan henføres til ændringer i kost eller motion kan være et tegn på Type 1 diabetes. Det er ikke et symptom af Type 2 diabetes, der ofte diagnosticeres i mennesker, der er overvægtige eller fede.

Snurren

Personer med Type 1 diabetes kan opleve en prikkende fornemmelse, oftest i fødderne. Nogle mennesker også beskrive føler et tab af følelse i fødderne.

Infektioner og sår

Mennesker, der har udviklet Type 2-diabetes er udsat for hyppige og tilbagevendende infektioner. Derudover kan det tage længere tid at genoprette fra infektioner, sår og skrammer; andre sår kan tager længere tid end normalt at helbrede.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com