Processer, der bruger ATP som energikilde

06/20/2011 by admin

Processer, der bruger ATP som energikilde

ATP, forkortelse for adenosin trifosfat, er den standard molekyle for cellulære enger i den menneskelige krop. Alle bevægelse og metaboliske processer i kroppen begynder med energi, der frigives fra ATP, som dens fosfat obligationer er brudt i celler gennem en proces kaldet hydrolyse. Når ATP anvendes, er det genanvendt gennem cellulær respiration hvor det gevinster nødvendige fosfat-ioner til at lagre energi igen.

Energikilde

ATP makromolekyler omtales som main "energi valuta af cellen" og overførsler potentiel energi på det cellulære niveau gennem kemiske bindinger. Alle metaboliske processer, der forekommer på det cellulære niveau er drevet af ATP. Når ATP frigiver en eller to fosfat-ioner, frigives energi, som de kemiske bindinger mellem fosfat-ioner er brudt. Ifølge TrueOrigin, er næsten 400 pounds af ATP brugt dagligt af det almindelige menneske med en 2.500 kalorieindhold kost. Som energikilde, ATP er ansvarlig for transport af stoffer over cellemembraner og udfører mekanisk arbejde af muskler kontraherende og udvide, herunder hjertemusklen.

Muskelbevægelser

En af de mange anvendelser af ATP er den fysiske flytning af muskler. Under musclular sammentrækning tillægger myosin hoveder limning websteder på actin myofiliaments ved hjælp af en ADP (adenosin ud) Kors-bro, hvor ekstra fosfat ion fra ATP er udgivet. ADP adskiller sig fra ATP, idet det mangler den tredje fosfat ion, der giver ATP sin energi-releasing kapaciteter. Energi lagret fra frigivelse af fosfat tillader myosin at flytte sit hoved, der er i øjeblikket bundet til, og dermed bevæger sig med actin. ATP obligationer med myosin hoved efter muskelsammentrækning er færdig og er konverteret til ADP (adenosin ud) med en ekstra fosfat ion.

DNA og RNA syntese

Når celler dividere og gennemgå processen med cytokinesis, anvendes ATP til at vokse i størrelse og energi indholdet af cellen nye datter. ATP bruges til at udløse DNA syntese, hvor cellen datter modtager en komplet kopi af DNA fra moderselskabet cellen. ATP er en nøglekomponent i DNA og RNA syntese processen som en af de vigtigste byggesten bruges af RNA polymerase for at danne RNA-molekyler. En anden form for ATP er konverteret til en deoxyribonucleotide, kendt som dATP, så det kan indarbejdes i DNA molekyler til DNA-syntese.

Tænd-sluk-knap

Ved limning med visse dele af proteinmolekyler, kan ATP fungere som en On-Off skifte til andre intracellulære kemiske reaktioner og kan styre meddelelser, der sendes mellem forskellige makromolekyler inden for cellen. Gennem processen, limning forårsager ATP en anden del af protein molekyle ændre sit arrangement, således at molekylet inaktive. Når ATP frigiver sin obligation fra molekylet, genaktiverer det protein molekyle. Denne proces med at tilføje eller fjerne en fosfor fra et protein molekyle kaldes fosforylering. Et eksempel på ATP anvendes i intracellulær signalering er frigivelse af calcium til cellulære processer i hjernen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com