Hvordan du læser din knogletæthed Test

06/24/2011 by admin

Ifølge Mayo Clinic, knoglebrud, især af hoften, er en af de mest udbredte årsager til sygdom blandt ældre og ofte resultater fra et tab af knogletæthed---osteoporose. En knogledensitet test, også kaldet en knogle mineral tæthed (BMD) test kan forudsige risikoen for knoglebrud hos postmenopausale kvinder. Ifølge en undersøgelse foretaget i 2005 i "Journal of Endokrinologiske Investigation" er der stadig nogen usikkerhed om den scoring kan forudsige fraktur i mænd såvel som det gør i kvinder.

Instruktioner

• Anmodning en kopi af den faktiske laboratorium resultater fra den dobbelt-energy x-ray absorptiometri knogledensitet test, kaldet en DEXA testen. Det bør indeholde to scoringer, T-score og Z-score.

• Henvise til T-Score, som repræsenterer en statistisk beregning af antallet af standardafvigelsen over eller under den gennemsnitlige knogletæthed af et normalt sundt ung kvinde.

• Overvej din knogletæthed normale, hvis det er over minus-1. Fortolke score som osteopeni, dvs sænket knogletæthed hvis det er et nummer mindre end minus-1 (for eksempel minus-1,5) men større end minus 2.5.

• Læse en T-Score, der er mindre end minus 2.5 (for eksempel, minus-3) som et tegn på osteoporose.

• Bemærk den anden score, Z-score. Dette skal sammenlignes din knogletæthed et gennemsnit, læsning for andre individer deler din aldersgruppe og køn. Hvis din Z-værdien er lig med nul, så svarer det til den gennemsnitlige, placerer du i 50-percentilen. Det vil sige 50 procent af din Z gruppe har bedre ben tæthed og 50 procent har mindre.

• Bruge tabellen percentil fra University of Washington i deres Web forklarende reference "Osteoporose og knogle fysiologi" til at oversætte din Z-score til en fraktil ranking. Som et eksempel placerer en Z-score på minus-0,68 individ i 25-fraktilen, hvilket betyder, at 75 procent af den tilsvarende gruppe har en højere knogledensitet. En Z-score af plus-0,68 sætter en person i 75-fraktilen, hvilket indikerer en individuel sandsynligvis i mindre knogle frakturrisiko end 75 procent af gruppen alder/køn.

Tips & advarsler

  • Generelt er angiver en Z-score på hoften en relativ risiko for fraktur af om to-og-en-halv times for hver afvigelse fra de gennemsnitlige score.
  • Forskellige knogle tæthed måling maskiner bruge lidt forskellige måder at måle. Reference intervallerne for Z-score varierer fra ét websted til et andet så godt. Nogle kan omfatte en gennemsnit gruppe baseret på mere end køn, for eksempel race, eller endda vægt og alder. Derfor, ingen kan sammenligne deres egen T og Z-score til en anden uden at vide, hvilken type udstyr blev brugt og hvordan scorer er beregnet.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com