De økonomiske fordele ved rygning

11/03/2010 by admin

De økonomiske fordele ved rygning

De økonomiske virkninger af tobaksindustrien varierer afhængigt af de analysemetoder, der anvendes og regionen undersøges. For eksempel, analyserede Verdensbanken Senior økonom Howard Barnum virkninger af tobaksforbrug på producenter og forbrugere, indregnet i omkostninger eller sygelighed og dødelighed og konkluderede, at tobak verdensmarkedet producerer en årlige globale nettotab på 200 milliarder dollars. Andre data viser imidlertid, at der er økonomiske fordele til tobak, herunder økonomisk stimulering, skat udbytter og endda tidlig død.

Landbrug arbejdspladser

Tobaksindustrien anslår, at omkring 33 millioner mennesker verden over er ansat af tobaksdyrkning, ifølge 1999 Verdensbankens rapport "Bremse epidemien." Omkring 15 millioner af disse arbejdere var i Kina.

CNBC rapporterede i 2008, at tobaksindustrien i USA, havde oplevet en seneste boom på grund af stigende global efterspørgsel. Endnu i 2010 Køb en Associated Press rapport hævdede, at tobaksvirksomheder var væsentligt at skære deres tobak fra amerikanske gårde. Dette blev tildelt delvis på grund af faldende rygning blandt amerikanske borgere og øget konkurrence fra oversøiske gårde.

Beskatning

Afgifter på cigaretter har altid bidraget til regeringens kasse. I 2009, selv om, vedtog præsident Barack Obama en lov, at øget den føderale skattesats på cigaretter fra 39 cent til $1.01 per pakke. Dette udgjorde en 13,3 procent stigning i prisen på cigaretter.

Desuden, i begyndelsen af 2010, sundhed fortalere proklameret, hvis en lignende afgift opkræves af regeringer, det kunne tjene mere end 9 milliarder dollars om året for regeringerne, ifølge en rapport fra Reuters news service.

Tidlig død

Den mest kontroversielle blandt de påståede økonomiske fordele ved rygning er fordelen ydes af rygere hvis dødsfald angiveligt spare regeringer penge på sundhedspleje. Ifølge en rapport bestilt af tobak kæmpe Philip Morris, Inc., og udgivet i 2001, Den Tjekkiske Republik gemt om 147 millioner dollars i 1997 som følge af tidlige dødsfald på grund af rygning, der forhindrede borgerne fra at pådrage sig sundhedspleje eller ældre-care omkostninger.

Rapporten er bestilt af tobak selskab i et forsøg på at bekæmpe de seneste påstande om den skattemæssige visdom af cigaret afgifter. Men efter undersøgelsens konklusioner blev udgivet, Philip Morris talspersoner stræbte efter at distancere virksomheden fra resultaterne og udtrykte dyb beklagelse over tabet af menneskeliv skyldes rygning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com