Guide til en lav glykæmisk kost

10/31/2010 by admin

Det virker som om der er en ny kost eller spise plan i aviser, på TV eller online hver dag, at få vores opmærksomhed, før vi selv ved, hvordan det fungerer og hvordan det gavner kroppen. Dette gør det vanskeligt at afgøre, hvilken kostplan er rigtige for dig. En plan bliver kastet rundt i dag er lavt glykæmisk kost. Hvad er det, hvordan det fungerer og hvad vil det gøre for dig?

Glykæmisk indeks

Efter den mad du spiser ind i tarmen, nedbryder din krop det, frigivelse af glucose eller sukker i maden. Kroppen kræver insulin til at behandle dette sukker, og mængden af insulin behov måles ved hjælp af glykæmisk indeks (GI). Hver fødevarer har et GI-værdi på en skala fra et til 100.

Højt glykæmisk fødevarer

Fødevarer, der nedbrydes hurtigt og oversvømmelser din krop med en masse af glucose kræver en masse af insulin til at behandle dem. Disse fødevarer kaldes højt glykæmisk fødevarer. Disse omfatter stegt mad, de fleste brød og korn, bananer, tørrede frugter, frugtsaft, stivelsesholdige rodfrugter, forarbejdet kød, fuldfed mejeriprodukter, mest alkoholholdige drikkevarer og slik. En fødevare med et indeks over 70 betragtes højt glykæmisk.

Lavt glykæmisk fødevarer

Fødevarer, der nedbrydes langsomt og giver en mere jævn strøm af glukose i kroppen kræver mindre insulin til at behandle. Disse er lavt glykæmisk fødevarer, og de omfatter de fleste magert kød, fisk og skaldyr, de fleste hele frugter og grøntsager, hele korn brød og korn, bønner, brune ris, æg, fedtfattig mejeri, sukker-fri drikke og fedtfattig smagspræparater. Mad med en GI under 55 anses for lavt glykæmisk fødevarer.

Målet med kosten

Målet med et lavt glykæmisk kost er at give din krop med en langsom og støt niveauet af glukose fra mad, at tillade insulin niveauer forbliver lav og afbalanceret. Dette hjælper med at effektivisere fordøjelse og kaste ikke din krop ind i stress. Denne naturlige regulering af insulin er derfor en lav glykæmisk kost anbefales til diabetikere.

Videnskabelige undersøgelser

Undersøgelser af Dr. David Jenkins af University of Toronto og Dr. Mark Pereira af University of Minnesota, begge offentliggjort særskilt i Journal of American Medical Association, har vist, at lavt glykæmisk kost er effektiv i at hjælpe med at styre og forebygge diabetes. Dr. Jenkins' undersøgelse sammenlignede en lavt glykæmisk kost til traditionelt anbefalede fiberrig kost og fandt det at være bedre i kampen mod diabetes symptomer. Dr. Pereira opdagede, at en lav glykæmisk kost havde mere succes i kampen mod diabetes end en fedtfattig kost.

Vægttab

Mange kommercielle kost, Sugar Busters og South Beach Diet, bruge denne grundlæggende idé. Deres succes kommer ikke kun fra spise lav GI fødevarer, men også gennem begrænse kalorier. Undersøgelser har ikke vist, at disse kostvaner er mere effektive til vægttab end nogen andre kalorieindhold begrænsning kost. Nogle hævder dog at de spisevaner, vedtaget i en lav glykæmisk kost tilbyder en bedre chance for at holde vægten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com