Former for Meningitis

10/24/2010 by admin

Meningitis er en alvorlig tilstand som meninges, cerebrospinalvæske omkring rygmarven og cerebrospinalvæsken omkring hjernen bliver smittet. Hvad de fleste mennesker ikke indser er, at der er flere forskellige og forskellige typer af meningitis.Det er vigtigt at vide, hvad de forskellige typer af meningitis er, fordi virkningen på dit helbred, samt de tilgængelige behandlinger, er betydeligt forskellige. De fire hovedtyper af meningitis er viral, bakteriel, fungal og amoebic.

Viral Meningitis

Viral meningitis er den mindste svær form af meningitis og er den mest almindelige. Denne type meningitis kan udvikle som en komplikation af en anden infektion, såsom polio, skoldkopper eller endda fåresyge. Det er også almindeligt forårsaget af en virus kendt som echovirus eller enterovirus--en virus, der normalt findes i tarmen og kan gøre din krop mere modtagelig for andre opportunistiske sygdomme.

Bakteriel Meningitis

Der er seks forskellige typer af bakteriel meningitis.Meningokok meningitis er en af de mest almindelige former og er ofte forårsaget af bakterier der lever i hals, næse og øvre luftveje. Op til 25 procent af befolkningen kan bære denne type af bakterier uden at blive smittet med sygdommen.Meningokok sepsis er en form for meningitis, der trænger ind i kroppen gennem blodbanen. Når der, bakterier begynder at formere sig og frigive giftstoffer. Cirka 20 procent af folk, der kontrakt denne type meningitis dør.Pneumokok-meningitis kan være forårsaget af bakterier, der forårsager lungebetændelse og strep. Mænd, kvinder og børn i alle aldre er modtagelige for denne sygdom, især hvis de har svækket immunforsvar.Hib meningitis er ofte forårsaget af en bestemt stamme af influenza kendt som Haemophilus influenza type B. Det er oftere fundet i spædbørn.TB meningitis er forårsaget af bakterier kendt som bacillus tuberkelbakterier. Denne type af meningitis, som påvirker lungerne og blodbanen, er udbredt blandt folk, der allerede har nogle stamme af TB.Neonatal meningitis er den mest almindelige form for meningitis rammer nyfødte. Bakterier kaldet escherichia coli og B streptokok er kendt for at forårsage denne infektion, som angriber for tidligt fødte børn mere end nogen anden spædbarn gruppe.

Fungal Meningitis

Tilfælde af fungal meningitis er ekstremt sjældne. Denne form for meningitis er forårsaget af en svamp, kendt som Crytptococcus. Patienter, der lider af leukæmi og AIDS er mere modtagelige for denne stamme af meningitis end nogen anden. I USA forekomme 85 procent af tilfældene af fungal meningitis hos mennesker, der er HIV-positive.

Amoebic Meningitis

Mens amoebic meningitis er mest sjælden form af meningitis, er det også den mest dødbringende. Amøbe bor i geotermiske swimmingpools (almindeligvis omtales som varme kilder) eller stagnerende puljer af vand er ansvarlig for at forårsage disse infektioner.

Diagnose og behandling

Kontroller, at du søger ved hjælp af en læge, hvis du har mistanke om at du eller nogen du kender kan være i risiko for meningitis. Jo hurtigere din sygdom er diagnosticeret jo højere din sandsynlighed for en fuld og sund opsving. Bakteriel former af sygdommen kan behandles med antibiotika, som hvis startede tidligt, kraftigt skære ned på dødelighed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com