Hvad fødevarer er rige på Omega 3?

07/10/2013 by admin

Hvad fødevarer er rige på Omega 3?

Omega-3 er en essentiel fedtsyre, at forskningen har knyttet til mange sundhedsmæssige fordele, herunder hjerte-kar-, øjne og hud helbred og humør stabilitet. Omega-3 er til stede i vegetabilske fødevarer og fisk. Du kan også finde det som kosttilskud på enhver helsekostforretning. Men spise fødevarer, der indeholder denne fedtsyre vil være mere gavnligt, som du også ville være at tage i ekstra næringsstoffer.

Laks

Du ønsker dit daglige indtag af Omega-3 til at være mindst ét gram. Fire ounce kogt laks giver ca 1,2 gram Omega-3 fedtsyrer. Vælg vilde fanget laks, der ikke har haft nogen farve, tilføjes det. Hvis du kan finde det friske, er det endnu bedre. Røget laks også har Omega-3, men det giver omkring en tredjedel mindre end traditionelt kogt laks (bagt, pocheret, dampet, osv.).

Valnødder

Af planteføde har dette træ møtrik det højeste beløb af Omega-3 fedtsyrer. Alle tre vigtigste sorter af valnødder – dansk, sort og hvid – er meget gode kilder. En fjerdedel kop rå nødder eller en spiseskefuld af valnøddeolie er en ideel daglige servering.

Hørfrø

Både hør frø og olie udvundet fra dem er rige på Omega-3 fedtsyrer. Du bør opbevares i køleskab begge og bruge dem inden for en måned; ellers vil de gå harsk. Dit fordøjelsessystem vil ikke være i stand til at fordøje hele hørfrø. For at spise dem, først male dem. Opbevar ubrugte dele hele. Du kan tilføje frøene til salater, korn og selv sætte dem i dejen af bagværk til at øge deres ernæringsmæssige værdi. Brug omkring en spsk af hør frø en dag.

Helsekost butikker holde hørfrøolie i deres nedkølet afsnit. Sætte en spiseskefuld om dagen i salater, supper, yoghurt og stort set alle fødevarer, hvis du kan lide smag kombination. Brug ikke hørfrøolie til madlavning.

Andre fisk og skaldyr

Hvis du er en seafood elsker, har du andre gode muligheder for at få dit daglige indtag af Omega-3 fedtsyrer. Spise fire ounce af nogen af følgende bør give dig nok for en dag: rejer, torsk, hellefisk, tun, kammuslinger og snapper. Bage, Stege eller damp dem for at bevare de fleste Omega 3. Generelt, dræne rygning og stegning seafood omkring en tredjedel af udbuddet Omega 3.

Yderligere Omega-3 mad kilder

Broccoli, blomkål, vinter og sommer squash og grønne bladgrøntsager som spinat, grønkål og collard greens, er gode kilder, men ikke så rig på Omega-3 fedtsyrer såsom laks, valnødder og hørfrø.

På samme måde, du kan også få Omega 3 fra sojaprodukter (rå tofu, kogt sojabønner og miso), urter, som oregano og nelliker og fra jordbær og hindbær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com