Hvordan kan læger bestemme Alzheimers sygdom?

09/09/2010 by admin

Alzheimers sygdom medfører et tab af sociale og intellektuelle evner, når raske hjernevæv begynder at degenerere. Patienter vil have hukommelsestab, som bliver værre med tiden. De vil også opleve en nedgang i deres mentale evner. Næsten halvdelen af alle mennesker over en alder af 85 har Alzheimers sygdom, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Symptomer på Alzheimers sygdom omfatter hukommelsestab, tab af dommen, desorientering, problemer med at udføre rutinemæssige opgaver såsom madlavningskurser og problemer med at udtrykke tanker.

Personlighedsændringer

Alzheimers sygdom kan forårsage ændringer i personlighed herunder humørsvingninger, angst, aggressivitet, depression, stædighed og social tilbagetrækning.

Diagnose

Alzheimers sygdom er diagnosticeret ved hjælp af blodprøver for at udelukke andre årsager til demens som vitaminmangel. Neuropsykologiske test bruges til at diagnosticere problemer med tænkning og hukommelse.

Diagnostiske test

Mr, CT scanninger og hjernescanninger bruges til at kigge efter abnormiteter såsom blødning eller tumorer. En positron emission tomografi (PET) scanning bruges til at vise, hvilke dele af hjernen ikke fungerer korrekt.

Behandling

Behandling af Alzheimers sygdom omfatter en gruppe af lægemidler kaldet kolinesterasehæmmere, der forbedrer neurotransmitter niveauer. En anden medicin kaldet Namenda beskytter hjerneceller mod skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com