Egenskaber af Polymer kontaktlinser

10/09/2010 by admin

Polymer er en generel word bruges til at beskrive de molekyler, der udgør plast. Der er mange former for polymerer, som blev lavet til har forskellige karakteristika og tillade dem at udføre specifikke job. Polymerer, der var gode nok til at blive brugt som kontaktlinser eksisterede ikke indtil 1930. De første polymer kontakter blev foretaget i 1950, men den version, vi kender i dag var ikke alment tilgængelige indtil i 1960 ' erne og 1970s.

Nødvendige kvaliteter

Være effektiv som en kontaktlinse, polymer skal have visse egenskaber: det skal være fleksible for at forme korrekt til øjet og bo på plads under øjenbevægelser. Det skal være let, men hård nok til at modstå håndtering. Det må være nemt at pleje til og let at fremstille fra almindelige materialer. Det må være hydrofile, eller vand-kærlig, og lad ilt passerer gennem det til øjet, samt nonreactive til kemikalier. Det har også være gennemsigtige og i stand til at bryder lys korrekt. Ingen tilgængelig for kontakter, polymer kan gøre alle disse ting perfekt, men de kan gøre alle disse ting til en vis grad. Producenter er konstant at oprette nye polymerer i søgen efter den perfekte linse.

Moldability og fleksibilitet

Evnen til at forme korrekt at øjet er afgørende for komfort, vision korrektion og placering. Fleksibilitet er, hvad giver mulighed for linsen at justere formen af øjet og dens bevægelse, så det kan forblive på plads på øjet. Blød kontakter var en dramatisk forbedring til hårde kontaktpersoner i denne forbindelse. De er også meget mere behageligt og er nemmere at tilpasse sig til.

Vægt og styrke

Tidlige former af polymer kontakter kunne kun bæres i korte perioder ad gangen, otte timer på de fleste, fordi vægten af linsen ville trække på øjet. Vision ville blive fordrejet og linsen ville blive meget ubehageligt. Men fordi disse objektiver blev tykkere og tungere, de var meget hård. De ville ikke rip eller rive som blød kontakter under hårdhændet behandling.

Praktiske

For at være praktisk, har en linse til at være let at pleje. Mennesker generelt har ikke tålmodighed til at gå gennem en lang rutine for at opretholde deres kontakter, som det fremgår af populariteten af engangsartikler kontakter. For at være af ensartet kvalitet og være overkommelige skal polymeren og linsen være let at fremstille, helst med eksisterende teknologi. Brug af almindelige materialer er vigtig, fordi det giver mulighed for den laveste pris og den største tilgængelighed.

Kompatibilitet med øjet

Øjet har brug fugt og en stabil forsyning af ilt for at forblive raske. Hårde linser var effektiv på mange niveauer, men en af deres største ulemper var, at de ikke tillod en hel del ilt igennem til øjet, som skære ned betydeligt på mængden af tid de kunne bæres sikkert. Kontakterne skal også være i stand til at skifte ham ud af proteiner, syrer og andre kemikalier, der produceres af øjet for at sikre konsekvent klar vision. Kemisk oprustning ville gøre linser overskyet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com