Hvor hurtigt skal du søger behandling for Meningitis?

09/16/2010 by admin

Meningitis er en potentielt dødelig sygdom forårsaget af viral, bakterie-og svampeinfektioner. Øjeblikkelig behandling er påkrævet for at forebygge eller mindske risikoen for komplikationer som hukommelsestab, døvhed og indlæringsvanskeligheder.

Symptomer

Meningitis symptomer er feber, hovedpine, kvalme, stiv nakke og følsomhed over for lys.

Årsager

Viral meningitis er den mest almindelige og mindst alvorlige form. Det er et resultat af en virus som fåresyge, mæslinger, herpes eller West Nile-virus. Bakteriel meningitis er forårsaget af bakterier rejser til rygmarven via blodbanen eller en øre eller sinus infektion. Bakteriel meningitis er meget alvorlig og kræver øjeblikkelig behandling. Fungal meningitis er sjælden og forekommer normalt hos personer med nedsat immunforsvar, men kan være dødelig uden ordentlig behandling.

Risikofaktorer

Graviditet, lever i et samfund indstilling (såsom en sovesal) eller et svagt immunforsvar vil placere dig på et højere risiko for meningitis. Bakteriel meningitis rammer oftest teenagere og unge voksne.

Behandling

Du skal søge behandling for meningitis straks så, at din læge kan bestemme dens type. Det er afgørende at diagnosticere bakteriel meningitis meget tidligt for at undgå komplikationer. Bakteriel meningitis er behandlet med antibiotika injektioner; behandlinger for hjernen hævelse, chok og dehydrering kan også være nødvendig. Derimod rydder viral meningitis op inden for et par uger med kun sengeleje og over-the-counter medicin. Fungal meningitis er behandlet med anti-svampe medicin.

Forebyggelse

Du kan bidrage til at forhindre meningitis ved at vaske dine hænder, dække din næse og mund når du NYSE eller hoste og styrke dit immunforsvar.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com