Hvordan at spore udviklingen af køn

01/02/2013 by admin

Hvordan at spore udviklingen af køn

Begrebet ligestilling mellem vundet popularitet med fremkomsten af feministisk legat, der søgte at skelne sex identitet og sociale roller i 1970 ' erne. Mens sex refererer til de fysiske egenskaber af hanner og hunner, køn beskrives de sociale og kulturelle forventninger, adfærd, og de måder, hvor mænd og kvinder sex identitet er både internt oplevet og udadtil udtrykt. Køn udvikling begynder ved fødslen og fortsætter gennem hele barndommen og ungdommen, og forstærkes i hele levetiden. For at spore udviklingen af køn, kan man undersøge kognitive og sociale påvirkninger tidligt i livet.

Instruktioner

• Undersøge spædbarn køn rolle forstærkning. Begynder ved fødslen, er børn bragt ind i en verden, der er sammensat af køn divisioner. Ifølge deres mandlige eller kvindelige kønskarakterer er børn opgivet navne baseret på om de er en dreng eller pige. Illene Noppe, en professor i udviklingspsykologi ved Psykologisk Institut, siger spædbørn bliver behandlet forskelligt afhængigt af deres køn. Hun fastholder at spædbarn drenge oftere er kastet og roughhoused, mens voksne engagere med piger gennem blid ord. Derudover er spædbørn værelser, tøj og møbler almindeligt designet efter sex, der fremhæver forskellige farver og kvaliteter. Voksne også bruge kønsbaseret sprog når kommunikerer med eller tale om spædbørn, ved hjælp af begreber som "cute" og "yndig" for piger, mens der beskriver drengene som "stærk" eller "smuk."

• Evaluere køn faktorer i den tidlige barndom. Professor Noppe beskriver år 2 til 6 for kritisk køn udvikling, og den periode, hvor et barn "core kønsidentitet" størkner. I løbet af denne tid, børn lære at selv identificerer sig med køn tildeling og drenge og piger opfordres til at spille, handle og pynte på forskellige måder. Desuden, forældre styrke køn udvikling ved at fremme eller straffe kønsspecifikke adfærd hos deres børn. Unge drenge, for eksempel, er almindeligt opfordres til at spille med lastbiler eller byggesten, men afskrækket fra at spille med en søsters dukke.

• Trace køn påvirker midterste barndom. Midterste barndom er en periode, under hvilken køn identitet begynder at stærkt påvirke sociale adfærd og interaktioner. Drenge og piger bliver mere og mere adskilt og deltage i forskellige stilarter af sociale lege. Drenge typisk engagere sig hinanden i større grupper, at centrum på fysiske aktiviteter, såsom sport, piger udgør mindre sociale cirkler omkring diskussion og roligt spille. I denne udviklingsmæssige periode lærer drenge og piger at betragte andet køn som forskellige.

• Overveje køn udtryk i ungdomsårene. Ungdomsårene er den periode hvor seksuelle modning finder sted, og puberteten stimulerer mange fysiske og kognitive ændringer. Udviklingsmæssige psykologer teoretisere, at ungdommen er en tid med personlige afhøring og usikkerhed, som er delvis løst ved større køn rolle overensstemmelse. Drenge kan tilskyndes til at handle "macho" og at påtage sig roller i lederskab i skole, der henviser til, at piger ofte handle mere genert og nedtone deres intellektuelle styrker. Derudover påvirkes unge af forskellige krop type standarder, som idealiserer muskler for drenge og thinness for piger.

• Undersøge, hvordan køn er forstærket gennem voksenalderen. Mens køn udvikling sker primært i barndommen og ungdomsårene, er voksenalderen en tid, hvor kønsroller er forstærket gennem deltagelse i sociale og økonomiske liv. Køn påvirker beskæftigelses art at mænd og kvinder seek, og deres holdninger med hensyn til balance mellem arbejde og familieliv. Kønsidentitet yderligere størkner i voksenalderen, som mænd og kvinder danner romantisk partnerskaber og i stigende grad forbinder sociale kønsroller med seksualitet og reproduktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com