Intraorale radiografi i børn

12/29/2012 by admin

Intraorale radiografi i børn

X-stråler blev opdaget i 1895 af fysiker Wilhelm Roentgen. Han opdagede, at knoglerne under sin hud var synlige når stråler fra en katode rør passeret. Röntgen vidste ikke, hvad der foregik og mærket stråler "x", som giver os sigt x-ray. X-stråler er også kendt som røntgenbilleder. De anvendes ofte af tandlæger som en forebyggende og diagnostisk værktøj i dental undersøgelser. Du bør overveje et par ting, når det kommer til intraorale røntgenbilleder med børn.

Beskrivelse

Der findes to typer af oral røntgenstråler: intraorale og extraoral røntgenbilleder. Intraorale betyder x-stråler er taget fra inde i munden, mens extraoral betyder de er taget fra uden for munden. Intraorale røntgenbilleder er den mest almindelige. Bite-wing, periapical, okklusale og fuld mund x-stråler er blot nogle af de intraorale røntgenbilleder anvendes. Intraorale røntgenbilleder hjælpe tandlæger oplev hulrum, check tand vækst og udvikling, overvåge forfald og kontrollere boney området omkring tænderne.

Alder anbefalinger

Nogen bestemt alder der findes for når et barn bør få deres første intraorale røntgenbilleder, men mellem en alder af 5 og 6 er en ret almindelig alder for den første x-ray. Ud over et barns alder, vil en tandlæge også overveje størrelsen af et barns mundhulen, hans eller hendes behov og andre særlige omstændigheder. Dokumentation af hulrum eller tand henfald, tidlige traumer til ansigt eller en læbespalte eller ganen er alle grunde til en tandlæge til at tage intraorale røntgenbilleder tidligere.

Stråling bekymring

Tandlæger vejer de risici og fordele, når det kommer til at tage intraorale røntgenbilleder på et barn på grund af stråling bekymringer. Børn er mere følsomme over for stråling end voksne, men Tandlæger kan mindske risikoen ved hjælp af beskyttende teknikker. Ved hjælp af en højere hastighed film, kan herunder digitale røntgenbilleder, mindske eksponeringen. Bestråling er målt i milligrays. En 1999-undersøgelse af den landsdækkende evaluering af X-Ray tendenser viste, at ved hjælp af F-hastighed film (hurtigere) i stedet for D-hastighed film (langsommere) reduceret stråling med 60 procent. Tandlæger vil også bruge en bly forklæde og skjoldbruskkirtlen krave til at reducere eksponeringen.

Frekvens

Hyppigheden af intraorale røntgenbilleder på børn afhænger af deres behov. For børn med en høj risiko for huller i tænderne anbefaler American Academy of Pediatric tandpleje røntgenbilleder hvert halve år. For børn med en lav risiko for huller i tænderne, x-stråler hver 12 til 24 måneder er acceptabel. Tandbørstning og tandtråd regelmæssigt, ved hjælp af fluorid og holde sukkerindtag vil alle hjælpe sænke behovet for hyppige intraorale røntgenbilleder.

Tips

Gå til tandlægen og have intraorale røntgenbilleder er en skræmmende oplevelse for nogle børn. Sørge for tandlæge og tandplejer bruge en "Fortæl/Vis /" tilgang vil bidrage til at afhjælpe frygt i dit barn. Det betyder de vil fortælle barnet om proceduren, så vise dem udstyr eller endda vise ved hjælp af udstyr på en overordnet og derefter faktisk fuldføre proceduren på barnet. Brug enkle ord, når du taler med dit barn om nogen del af processen. Sørg for du bruge positiv forstærkning og bevare roen i hele den dental besøg. Brug distraktioner når det er nødvendigt at holde et barns opmærksomhed ud af proceduren.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com