CPR & førstehjælp til børn & spædbørn

11/26/2012 by admin

CPR & førstehjælp til børn & spædbørn

Selv en person, der er certificeret i CPR eller førstehjælp kan være hjælpeløs over for en nødsituation, der involverer et barn eller spædbarn. Mest almindelige CPR klasser, selv om de giver certificering, fokusere på nødsituationer, der vedrører voksne, og de teknikker, der arbejder for fuldvoksne mænd og kvinder ikke vil hjælpe en skrantende baby eller barn. Forståelse de forskellige teknikker kan betyde liv eller død i en farlig situation.

Nødsituationer

I tilfælde af voksne nødsituationer, er CPR ofte administreres i tilfælde af kongestiv hjerteinsufficiens eller ekstreme traumer, der har ført til hjertesvigt. Men hjertesvigt er yderst sjælden hos børn og spædbørn, og så din tilgang til øjeblikkelig indgriben kan være forskellige.

Barn førstehjælp situationer spænder ofte fra simple stød og slag, der kræver bandager fuldskala nødsituationer.

Mens hjertesvigt er sjældne, et barn kan kræve CPR i tilfælde af gift (indtagelse kemikalier eller toksiner), røg indånding, i nærheden af drukning eller ekstreme hovedtraume, der har forårsaget vejrtrækning at stoppe.

Vurdering af behovet for

Før du kan udføre enhver førstehjælp eller CPR procedurer, vurdering af barnets behov. Kigge efter åbenlyse skader, der kan være blødning. Check for mulige hals eller spinal personskader. flytte aldrig en person, der kan have en hals eller rygmarvslammelse, eller du kunne gøre tingene meget værre.

Kontrollere, barn eller spædbarn for medicinsk identifikatorer, f.eks armbånd eller halskæder. Mennesker med kroniske sygdomme som intens allergier eller diabetes vil ofte bære disse charme til at advare folk til mulige ulykkestilfælde. Hvis du finder en af disse, læse hvad der står og følg anvisninger med hensyn til hvem man skal kontakte eller hvilken type af medicin til at administrere (insulin, adrenalin).

Hvis du ikke kan se nogen blødning, spinal eller nakkeskader, men barn eller barn er unresponsive, forsøge at vække hende med blid ryster og råben. Hvis hun er stadig ikke reagerer, tjek for vejrtrækning; lytte og føle på næse og mund og observere bryst bevægelse. Hvis ofret ikke bevæger sig, skal du muligvis udføre CPR.

Når en voksen oplever en medicinsk nødsituation, er den automatiske reaktion at ringe 9-1-1 eller en anden alarmnummer. Hvis du ikke er alene under et spædbarn og barn nød, er det vigtigt at instruere en anden at ringe 9-1-1, mens du begynder førstehjælp eller CPR.

Men ifølge førstehjælp Web, som giver uddannelse i CPR og førstehjælp, børn og spædbørn er ofte meget mere modtagelig over for bestræbelserne, som CPR end voksne. Hvis du er alene med et barn eller spædbarn, der har stoppet vejrtrækning, udføre CPR i op til to minutter før du kalder 9-1-1. Denne måde, du har en bedre chance for at få barnet trækker vejret hurtigere. Hvis der er stadig ingen svar efter to minutter, ringe 9-1-1 og derefter begynder CPR igen, eller følg nødsituation-udbyderens instruktioner.

Førstehjælp Basics

En velassorteret førstehjælp kit i din bil eller hjem kan betyde liv eller død i en medicinsk nødsituation. Sørg for du har adgang til og vide, hvordan at bruge medicinsk fornødenheder for enhver sygdom, at dine egne børn har: insulininjektioner for diabetes, adrenalin injektorer til allergi.

Hvis der er blod til stede i nødsituationen, altid bære plastik handsker for at beskytte dig mod forurening. Også, aldrig udføre CPR til en person, der er blødning fra munden.

Rene sår og skader med brintoverilte eller sprit før du administrere enhver bandager. Hvis sår ikke er ren, kører de mere en risiko for at blive smittet og forårsager flere problemer. Hvis blødningen er omfattende, tape gaze over såret og ændre det, når det ser ud som om det har absorberet for meget til at prøve at stoppe blødningen.

Spædbarn CPR

Hvis du er nødt til at anvende CPR til et spædbarn, huske, at deres knogler og hud er sart, så vær forsigtig med vejrtrækning og kompression.Vippe barnets hoved tilbage med to fingre og forsigtigt klemme næsen lukket. Som du ånde ind i barnets mund, se bryst stige; kun ånde ind i munden indtil brystet stiger helt. Dette tager meget mindre luft end det ville for en voksen eller ældre barn.

Ånde to vejrtrækninger i barnet 's mund, og udfør derefter 30 brystet kompression i midten af brystet, lige under linjen brystvorte. Brug kun to fingre til at komprimere den bryst, og kun presse ned om 1 tomme; stærkere komprimeringer kan skade barnets hjerte, lunger eller bryst. Fortsætte CPR med to vejrtrækninger og 30 kompression, indtil barnet bliver lydhør eller hjælp ankommer.

Barnets CPR

Som med barnet, vippe barnets hoved tilbage med to fingre og forsigtigt klemme næsen lukket. Ånde ind i barnets mund to gange; Se bryst stige indtil det rammer spidsen og derefter stoppe. Dette vil indebære mere luft end det ville for et spædbarn, men muligvis stadig mindre end en voksen.

Udføre brystet kompression med hælen af en hånd i midten af brystet, lige under linjen brystvorte. Brystet skal komprimere om halvvejs gennem sin fulde dybde; forsøg ikke at tvinge det noget længere end det, eller du risiko hjerte, lunge og ribben skader.

Udfør 30 kompression for hver to åndedræt, indtil barnet bliver lydhør eller hjælp ankommer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com