Tegn & symptomerne på stivkrampe

05/15/2014 by admin

Stivkrampe, der kan forebygges gennem vaccination (stivkrampe immun globulin), påvirker nervesystemet og kan være dødelig. Generaliseret Stivkrampe er den mest almindelige form, men det kan være lokaliseret, påvirker kun del af kroppen hvor infektionen indtastet. I de fleste tilfælde dog infektionen breder sig overalt i hele kroppen når bakterier fra et inficeret sår er frigivet i blodbanen, især hvis en såret er dybt eller snavset. Generelt omtales som stivkrampe, bakterier naturligt lever i tarmene hos mennesker og dyr, hvor det ikke medfører sygdom. Bakterierne er også fundet i jord, dyrs afføring og gødning, hvor det kan forårsage problemer, hvis en skade bliver forurenet.

Debut af symptomer

Stivkrampe symptomer kan forekomme når som helst mellem fem dage til 15 uger efter et klip eller dyb punktering skade opstår. Men Inkubationstiden er normalt mellem tre dage til tre uger. Diagnosen er som regel baseret på fysiske symptomer. Der er ingen laboratorietest tilgængelige der præcist afsløre sygdommen. Toksinet breder sig til nerverne som bakterier fra et inficeret sår er frigivet i blodbanen. Hvis sygdommen er lokaliseret, kan en person opleve smerter eller prikken på det sted, hvor infektionen begyndte.

Stivhed

Bakteriesporer producerer et giftstof, der påvirker kroppens centralnervesystem. Toksin forhindrer frigivelsen af en aminosyre, der er kendt som glycin, som bidrager til muskelbevægelser. Kæbe, ansigt og hals stivhed er blandt de første symptomer til stede. Låsning af kæben fører til problemer med at åbne munden og synke og kan i sidste ende føre til luftvejssygdomme muskellammelse. Andre symptomer på sygdommen kan omfatte diarré, blødning i tarm, hovedpine, feber, halsbetændelse, brystsmerter og følsomhed til at røre ved.

Muskelkramper

Sygdommen er fremadskridende med symptomer i sidste ende påvirker musklerne i arme og ben, forårsager brystfinner og kalven muskler til at blive stiv. Muskelspasmer kan forårsage maven til at stramme, hovedet til tilt og rygsøjlen at arch baglæns hvis spasmer spredt på bagsiden. Denne særlige symptom er almindelige hos børn med stivkrampe. Spasmer kan påvirke nakke, ryg, mavemusklerne og respiratoriske muskler i bryst, hvor sidstnævnte kan snøre airways, forårsager luftvejsobstruktion og akut asfyksi eller kvælning.

Komplikationer fra symptomer

Stivkrampe symptomer kan bidrage til komplikationer såsom åndedrætsbesvær, skade på rygsøjlen eller brækkede knogler, forårsaget af svær, krampagtig muskelspasmer, hurtig puls og forhøjet blodtryk. Sekundære infektioner skyldes ofte lange hospitalsophold i intensiv pleje hele genopretning, øger en persons eksponering til hospital-infektioner.

Symptomer, der forårsager død

Mens den præcise årsag til hvordan stivkrampe forårsager død er ukendt, er der mange forskellige teorier. Symptomerne på stivkrampe har været kendt for at forårsage døden ved at bidrage til hjertestop, nyresvigt, blodforgiftning og kvælning på grund af muskelspasmer. Død kan også være forårsaget af udmattelse anlagt den ved gentagne, ukontrollabel muskelsammentrækninger. I tilfælde når døden indtræffer tidligt i sygdommen, er iltmangel ofte tilskrives som årsag. Iltmangel er en konsekvens, når ikke nok ilt leveres til væv og organer i kroppen selv om blodet er i omløb. Betingelsen kan være anlagt den ved kvælning, som kan være forårsaget af symptomerne på stivkrampe.

Advarsel

Jo tidligere vises symptomerne på stivkrampe, jo større chance for at dø af relaterede komplikationer. Inkubationstiden for sygdommen er længere, hvis såret påvirker en del af kroppen længere væk fra det centrale nervesystem. Selv om folk har en tendens til at vedrøre punktering sår fra at træde på et rustent søm, eventuelle nedskæringer, hudafskrabninger stivkrampe, kan dyrs bid eller simpel rifter blive smittet med bakterier. Selv tatoveringer, bodypiercing, forbrændinger, abort og dental infektioner sætte en person i risiko for symptomer på sygdommen. En rapport udstedt af Centers for Disease Control og forebyggelse viser, at omkring 20 procent af tilfældene af tetanus rapporteret i USA end i døden. Antal indberettede opstod 60 procent af tilfældene blandt personer ældre end 40. De fleste mennesker, der dør af stivkrampe er alderen 50 og ældre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com