Behandlinger for Alzheimers sygdom

10/12/2013 by admin

Alzheimers sygdom er en hjernesygdom kendetegnet ved forværring af mental funktion, herunder problemer med hukommelsen. Alzheimers sygdom er en hjernesygdom, der kan forårsage uro, aggression og ændringer i adfærd. Selv om der er ingen kur mod Alzheimers sygdom, er der metoder til behandling, der kan forbedre livskvaliteten.

Forud for behandling

Forud for at udvikle en behandlingsplan, vil en læge overveje patientens generelle sundhed, omfanget af sygdommen, aktuelle medicin, allergi og patient og familie præferencer. En læge vil gennemgå disse faktorer for at tilbyde en behandlingsplan, der vil forbedre eller bevare patientens evne til at fungere.

Kolinesterase hæmmer

Aricept er en kolinesterase hæmmer, der virker ved at forhindre opdeling af hjernen kemikalier, der anvendes til hukommelse. Hæmmere virker ved at øge niveauet af hjernen kemikalier, der normalt mangler hos Alzheimers patienter. Denne medicin kan bruges til behandling af alle stadier af Alzheimers sygdom. Exelon og Razydne er nyere medicin, som også forhindrer nedbrydningen af acetylcholin, men medicinen gives sædvanligvis som en behandlingsmulighed i de tidlige stadier af Alzheimers sygdom. Cognex er lig disse medikamenter og langsom acetylcholin opdeling.

Nogle af bivirkningerne af kolinesterasehæmmere omfatter diarré, opkastning, kvalme, udmattelse, søvnbesvær og ændringer i vægt.

Glutamat medicin

Namenda er en moderat til svær Alzheimers sygdom behandling men fungerer anderledes end andre behandlinger til rådighed. Alzheimers sygdom beskytter hjernen og det regulerer glutamat, som er en afgørende hjerne kemiske involveret i funktioner for indlæring og hukommelse. Glutamat kan være uforholdsmæssigt store i hjernen hos personer med Alzheimers sygdom og Namenda kan hjælpe med at regulere glutamat, som forbedrer hjernefunktion og evnen til at processen erindringer.

Antidepressiva og Antianxiety medicin

Patienter med Alzheimers sygdom lider ofte af depression, aggression og agitation. For at bekæmpe disse adfærdsmæssige symptomer, tage nogle patienter med Alzheimers sygdom antidepressiva eller antianxiety medicin til at ændre adfærd og reducere symptomer. Bivirkninger af medicin kan omfatte svært ved sove, rystelser og kvalme.

Sove medicin

Mange patienter med Alzheimers sygdom er en tilstand af forvirring om aftenen. Dette problem kaldes sundowning og patienterne begynde at blive ophidset og urolig som dagen skrider frem, hvilket ofte fører til vandre om natten og søvnløshed. Nogle patienter med Alzheimers sygdom kan mindske denne reaktion og symptomerne.

Ændringer i levevaner

Hvis medicin ikke virker, eller hvis en Alzheimers sygdom patienten udviser en betydelig ændring i adfærd, evaluere måder at ændre patientens miljø. Det kan være muligt at omgå nogle symptomer og ændringer i adfærd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com