Ekskretionsorganerne System sygdomme

01/19/2014 by admin

Ekskretionsorganerne system er kroppens måde at bortfiltrere affald produkter lavet af cellulære metabolisme. Kvælstof affald produkter, ammoniak i særdeleshed, er de mest udbredte typer af affald ekskretionsorganerne system filtre. Ekskretionsorganerne system består af fire store stykker: nyrer, blære, urinlederne og urinrøret. Nyrerne er ansvarlige for den faktiske filtrering af affald, og resultatet er urin. Der er en række lidelser, der kan påvirke dette system, som er omtalt nedenfor.

Nefritis

Nefritis (også kaldet Bright's sygdom) er en inflammatorisk tilstand, der påvirker en komponent i nyrerne kaldes nephrons. Nephrons er små rør i nyrerne, der filtrerer de kvælstofholdige affaldsprodukter. Nefritis har en række mulige årsager. Eksponering for kemikalier, såsom terpentin, kan forårsage det. Det er også forårsaget af toksiner dannet af forhold som skarlagensfeber og mæslinger. Symptomer omfatter ødem (hævelse af akkumulerede væske), urin undertrykkelse og en bleg teint.

Pyelonefritis

Pyelonefritis er en inflammatorisk tilstand, der påvirker nyrebækkenet (den centrale del af nyren) og renal bindevæv. Den hyppigste årsag til pyelonefritis er bakterielle infektioner, men andre årsager omfatter virusinfektioner, graviditet og tumorer. Symptomer på betingelsen omfatter et vedvarende behov for at urinere, feber, smerte og kulderystelser. Det er ofte sat i bevægelse af infektioner, som spredes via blodet eller fra andre dele af urinvejene.

Blærebetændelse

Blærebetændelse er en inflammatorisk tilstand, der påvirker blæren. Det er forårsaget af en bakteriel infektion, som typisk ind i kroppen gennem urinrøret. Symptomer omfatter behovet for hyppig vandladning, bækkensmerter, suprapublic smerter (smerter, der opstår over bækken området) og blod i urinen (hæmaturi). Blærebetændelse forekommer langt hyppigere blandt kvinder end mænd.

Urethritis

Urethritis er en inflammatorisk tilstand, der påvirker urinrøret og er også forårsaget af en bakteriel infektion. Kønssygdom gonoré er ofte skyld. Urethritis er langt mere udbredt blandt mænd end kvinder. Symptomer omfatter en brændende fornemmelse, mens urinating eller under en erektion, smerter og en udflåd fra urinrøret.

Nyresten

Nyresten er en tilstand i hvilken krystaller af syre salte form omkring partikler af udenlandske materiale (f.eks. bakterier). Disse sten kan blokere urinlederne og kan kræve medicinsk indgreb for at fjerne dem i nogle tilfælde. Det mest almindelige symptom på nyresten er smerter i den side eller bagsiden og under vandladning. Andre symptomer, der kan udvikle inkluderer urin, der er overskyet eller lugter rang, kvalme og hyppige behov for at urinere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com