LDL mål & risikofaktorer

03/21/2013 by admin

LDL mål & risikofaktorer

Kolesterol er en vigtig faktor i hjertesundhed, der kan føre til en bred vifte af sundhedsmæssige betænkeligheder, hvis ikke holdes i skak. Kolesterol i blodet er målt i milligram per deciliter (mg/dL) af blod i to separate kategorier, høj og lav density lipoprotein. Mens high-density lipoprotein, kendt som HDL, betragtes som "god" kolesterol hvis blodet ikke skulle falde for lavt low-density lipoprotein, eller LDL, er kendt som "dårlige" kolesterol, der ikke burde blive for høj. At kende de sunde mål for LDL-niveauet og de tilknyttede risikofaktorer vil hjælpe dig holde kontrol af dit helbred.

Sund LDL niveauer

Ifølge American Heart Association hjemmeside, det optimale niveau af LDL er 100 mg/dL eller mindre. Mål for individuelle LDL kolesterolniveauer afhænger af sundhed på personen.

Personer med et eller færre risikofaktorer for hjertesygdomme og slagtilfælde, som i øjeblikket ikke har hjertesygdomme eller diabetes bør opretholde et LDL på mindre end 160 mg/dL. Dem uden hjertesygdomme eller diabetes, der har to eller flere risikofaktorer bør indstille et LDL kolesterol mål af 130 mg/dL eller lavere. Dem med koronar hjertesygdom eller diabetes bør opretholde et LDL niveau på mindre end 100 mg/dL.

Høj risiko faktorer

Nogle faktorer udgør en sundhedsrisiko for personer med højt kolesteroltal. Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, bør dem, der har haft en tidligere hjerteanfald, der har arterie blokeringer i nakken eller blokeringer i arterierne i ekstremiteterne betragtes meget høj risiko og opretholde et LDL 70 mg/dL eller lavere.

Andre risikofaktorer

Mange andre risikofaktorer for hjertesygdomme og slagtilfælde bør fungere som et signal til at holde low-density lipoprotein niveauer lav. Af de mange risikofaktorer, bør enhver, der har to eller flere af dem mener sig i højrisiko kategorien og gøre hvad der er nødvendigt til at sænke sin LDL kolesterol i blodet.

Dem, der ryger cigaretter har en højere risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Hvis du har forhøjet blodtryk, er dette også en risikofaktor forbundet med hjertesygdomme og slagtilfælde, ifølge Mayo Clinic hjemmeside.

At have lavt HDL-kolesterol, hvilket betyder en testet niveau på mindre end 60 mg/dL, øger risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde. Forekomst af diabetes og en familie historie af hjertesygdomme i en tidlig alder er også risikofaktorer.

Alder er en automatisk risikofaktor for hjertesygdomme og slagtilfælde. Mænd over 45 år og kvinder over 55 år er mere på risiko for disse problemer at dem, der er yngre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com