American Diabetes Association kostplan

05/16/2010 by admin

Diabetes, en sygdom, hvor kroppen er ude af stand til at producere eller bruger insulin, påvirker mere end 23 millioner mennesker i USA. En kostplan er afgørende for diabetikere til at forblive sunde og bevare korrekt blodsukker. Svarende til USDA kost, en diabetisk kost består af mejeriprodukter, kød, stivelse, frugt og grøntsager. Men en diabetisk diæt adskiller sig fra USDA kost fordi det fokuserer mere på kulhydrat og protein foranstaltningen i fødevarer. Protein og kulhydrater påvirker blodsukkeret, som er den centrale interesse og bekymring for diabetikere.

Grøntsager og frugter

Ifølge den amerikanske Diabetes Association er grøntsager afgørende for hver diabetisk kostplan. Grøntsager er fyldt med vitaminer og mineraler, men lav i kalorier tælle. Eksempler på anbefalede grøntsager spinat, salat, kål, agurker, okra og blomkål. Tre til fem portioner af grøntsager bør indtages dagligt.

Frugter indeholder kulhydrater, der er væsentlige for diabetikere. Pakket fuld af mineraler, fibre og vitaminer, frugt er sundt og kan give en ekstra skub af naturlige energi. American Diabetes Association antyder, forbrugende to til fire portioner af frugt om dagen. Friske, tørrede, hele og dåse frugt er acceptable former for frugt og kan omfatte en række valgmuligheder såsom æbler, bananer, druer, vandmelon, ferskner, jordbær, pærer og appelsiner.

Stivelse og mejeri

Du får også brug for stivelse i din daglige kost, men det er vigtigt at vælge de korrekte codecs. American Diabetes Association anbefaler hele korn brød, havregryn, korn, majs, fiber beriget korn, pinto bønner og squash. Undgå raffineret stivelse, der kan spike dit blodsukker niveau såsom hvidt brød, kager og sukker-fyldt korn. Spise mindst seks portioner af stivelse pr. dag.

Mejeriet er en vigtig del af en diabetisk diæt, fordi det giver nødvendige calcium og næringsstoffer. American Diabetes Association anbefaler kun at bruge fedtfattige mælkeprodukter som yoghurt, mælk og ost. Indarbejde to til tre portioner af mejeriprodukter pr. dag i din kost.

Kød og slik

Kød er en glimrende kilde til protein og bør inkluderes dagligt i en diabetisk kostplan. American diabetes Association anbefaler magert udskæringer af kylling, fisk, Tyrkiet og oksekød. Du kan også erstatte kød med tofu, oliven, jordnødder og fedtfattig hytteost. Vælge en servering af fire til seks ounce af kød pr. dag.

Selv diabetikere er tilladt desserter og godbidder, men vigtigste er at finde de rigtige fødevarer og portioner. Undgå enhver slik, der indeholder store mængder af sukker og raffinerede kulhydrater som slik, donuts og cookies. American Diabetes Association antyder en lille servering om dagen af fødevarer såsom lav-kalorie parfait, hele korn muffins eller sukker-fri hot chokolade.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com