Sund spise Plan for multipel sklerose

03/24/2010 by admin

Sund spise Plan for multipel sklerose

Ernæring retningslinjer rådgive løbende den almindelige befolkning til at spise mere frugt, grøntsager, og fiber og mindre mættet fedt at holde vores kroppe (herunder nervesystemet) ved godt helbred. Denne rådgivning bærer over til personer med multipel sklerose, med kun et par mindre ændringer. Som med enhver kostplan, konsultere din læge.

Ændre vaner

MS-patienter er ofte bedt om at undgå alkohol og tobaksvarer, samt fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein, aspartam, hvidt sukker og stærkt forarbejdede fødevarer. Et fald i mættet fedt er sundt og hjælpsom.

Mange patienter har fundet, at spise mere frisk frugt og grønt reducerer inflammation og smerte (frosne ville fungere så godt). Nogle patienter beslutte selv at blive vegetar, mens andre foretrækker oversmart kosten (som giver mulighed for animalske produkter) som et alternativ.

Fedtsyrer

Undersøgelser har vist, at mennesker, der har haft MS længe tendens til at have lavt indhold af essentielle fedtsyrer (EFAs). Da hjerne og nervesystem består af omkring 60 procent fedt, for det meste fremstillet af EFAs, anbefales det, at MS-patienter øge deres indtag af disse fedtsyrer. Gode kilder er fede fisk (laks eller hellefisk), rene vegetabilske olier (saflor eller solsikke), og omega 3 og omega 6 (som kan komme fra fødevarer eller i et tillæg).

Trigger fødevarer

Undersøgelser har knyttet fem almindelige fødevarer som "trigger fødevarer", der kan intensivere symptomerne på MS. De er mejeriprodukter (mælk, smør og fløde, men ikke ost), korn, der indeholder gluten, bælgfrugter, æg og gær. Hvis du tror, du er følsomme over for nogen af disse fødevarer, Spørg din læge, hvis de kan udløser dine symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com