Narcissistisk Definition

02/09/2011 by admin

Narcissistisk er ordet mental sundhed eksperter bruger til at beskrive ekstreme (patologisk) selv beundring. Ordet er taget fra en græsk myte, hvor en ungdom ved navn Narcissus fangster hans egen refleksion i en pulje af vand og falder i kærlighed med det. Selvom slutningen af eventyret varierer, fører Narcissuss forelskelse med sig selv til hans død.

Selv om dem med narcissistisk personlighedsforstyrrelse synes at have en overdrevne følelse af overlegenhed, skjuler denne holdning typisk usikkerheden og lavt selvværd. I hvert fald, kan lidelsen skabe mange problemer i den Lidende personlige og professionelle liv.

Definition

Merriam-Websters medicinsk ordbog definerer narcissistisk personlighedsforstyrrelse som "karakteriseret især af en overdreven følelse af selvhøjtidelighed, vedvarende behov for beundring, manglende empati for andre, overdrevne stolthed i resultater og snobbet, hånlige eller nedladende holdninger."

Mennesker med denne lidelse er karakteriseret som værende selvoptaget; de har tendens til at tro de er bedre end alle andre. De prale om deres bedrifter og føler sig berettiget til særbehandling. De mener ikke noget af at drage fordel af andre til at få hvad de ønsker eller føler, de fortjener. De kan være skid og uinteresseret i andres liv eller de kan udvise ekstrem jalousi over for andre.

Årsager

Mange mental sundhed fagfolk har mistanke om, at denne personlighedsforstyrrelse er resultatet af forældrerollen ekstremer, selv om der er afgørende bevis for dette. Overdrevent forkælelse barn eller skubbe andre til at genkende et barn som særlige eller vigtige kunne være en årsag. En anden årsag kunne være resultatet af forsømmelse eller en grov opdragelse. Narcissistisk personlighedsforstyrrelse er normalt anerkendt i den tidlige voksenalder.

Diagnose

En læge vil give en fuldstændig fysisk eksamen at udelukke eventuelle medicinske problemer, der kan føre til at udrydde adfærd. Hvis patienten er fysisk i god stand, er han henvist til en psykiater. Disse psykiske læger har vurderingsværktøjer til at vurdere du for en personlighedsforstyrrelse.

Komplikationer

Selvom enkeltpersoner kan virke ekstremt selvsikker, endda arrogant, masker en narcissistisk personlighedsforstyrrelse underliggende problemer med selvværd. En oppustet følelse af vigtighed og ret kan gøre det svært at udvikle sunde relationer med andre. Nogle personer kan selv henvende sig til narkotika og alkohol som en måde at håndtere det faktum at de er så følsomme og nemt få deres følelser hurt, en kendsgerning, de skjule fra andre.

Behandling

Teenagere udviser ofte narcissistiske træk som søger opmærksomhed og beundring, men de vokser også normalt disse træk af tidlige voksenalder. Voksne udstiller narcissistisk personlighedsforstyrrelse skal underkastes psykoterapi eller kognitiv adfærdsterapi til at lære at omgås andre på en mere positiv måde. Terapi Centre også på at opbygge selvværd. I nogle tilfælde medicin der behandler angst eller depression kan også blive ordineret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com