Hvilke årsager adenocarcinom?

04/12/2010 by admin

Selv om hjertesygdomme stadig rangerer som USAs offentlige sundhed fjende nummer et, kræft, en fjern anden, stadig hævder tusindvis årligt. Heldigvis sket fremskridt i kampen mod sygdommen. Identifikation af de forskellige typer af kræft har tilladt forskere at lokalisere hotspots i eller på kroppen, af grunde endnu ikke er klart, er udsat for unormal cellevækst. En sådan type er adenocarcinom, en ret almindelig kræft i de celler, der udgør mange af kroppens vigtige strukturer.

Typer

Adenocarcinom er medicinsk klassificering for kræft, der påvirker de epitel væv, som er placeret på ydersiden af et organ (som huden) eller fundet foring. Menes at være glandulær oprindelse, kan kræft påvirke den bløde foring af forskellige strukturer, som indre endetarmen, spiserøret og organer såsom kolon og lungerne. De fleste adenocarcinomer er godartede og kan behandles effektivt; på trods af adenocarcinomer har en metastasizing gennemsnitskurs, de kan være fatal uden rettidig medicinsk intervention.

Prævalens

Fordi adenocarcinomer virkning forskellige strukturer i kroppen, har hver en anden behandling og prognose. Brystkræft, livmoderhalskræft og vaginal kræft alle rang som store bekymringer om kvinders sundhed, mens prostatakræft påvirker tusindvis af mænd årligt. Kræft i bugspytkirtlen er diagnosticeret i næsten 50.000 amerikanske mænd og kvinder, med næsten halvdelen af disse tilfælde at være terminal. Trods forekomsten af disse kræftformer, lunge og kolon kræft forbliver de mest almindelige kendte adenocarcinomer.

Lunge & kolon kræft

Der er ingen mangel på medicinsk info om lungekræft: mindst 10 procent af de rapporterede tilfælde testes positive for at være adenocarcinomer. Rygning er betragtet som den primære årsag til sygdommen, med forurening følger trop. Lunge (og tyktarmskræft) adskiller sig fra almindelig adenocarcinomer fordi tumorer metastaserer hurtigt, gør dem vanskelige at behandle og undtagelsesvis fatal. Tyktarmskræft er også kendt som kolorektal cancer, da både tyktarmen og endetarmen er relateret og ramt af sygdommen. Forskere mener, at den primære årsag til endetarmskræft udvikling er de usunde kostvalg fremherskende i vestliggjorte samfund.

Behandlingsmuligheder

En række forskellige behandlingsmetoder er tilgængelige, alt afhængig af type, placering og antallet af kræft eller Maligne tumorer (godartet adenocarcinomer kan fjernes kirurgisk, da de ikke anses for kræft). Kemoterapi kombineret med strålebehandling er ofte den første mulighed, som begge har været anvendt med en vis grad af succes mod flere kræft typer. Tumorer er ofte betjenes, og når fjernet, andre behandlinger kan anvendes for at forhindre yderligere vækst af tumorer.

Prognose

Succes afhænger af, hvordan tidlig patienter søge lægehjælp. Forskellige typer af kræft vil have en meget konkret prognoser; bryst kræft overlevende er stigende, mens chancerne for vellykket behandling af livmoderhalskræft er slanke. I forbindelse med de to fælles adenocarcinomer udbytter kolorektal cancer om en 93 procent overlevelsesrate, hvis fanget tidligt; Dette tal falder betydeligt til 8 procent hvis kræften når den fjerde fase. Det samme gælder for lungekræft; fase 1 registrering kan prale af en over 90 procent succesrate. Kræft nærmer fase 2, falder overlevelsesraten drastisk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com