National Cancer Institute kost for kemoterapi

11/12/2010 by admin

Kemoterapi kan være svært på kroppen. Det kan især være svært på dit fordøjelsessystem og appetit. Bivirkninger såsom mundsår, kvalme og diarré kan gøre det svært at have lyst til at spise. For at løse dette problem, er National Cancer Institute kommet ud med et sæt kostråd til at hjælpe dig med at spise lettere i løbet af behandlingsprocessen.

Flere måltider

En af de første måder, at NCI anbefaler for at ændre du kost om kemoterapi er fem eller seks mindre måltider hele dagen, i stedet for tre store måltider. Dette giver mulighed for den samme mængde af daglige kalorier, men kræver kun spise mindre mængder af mad ad gangen. Dette er især nyttigt for dem, der oplever kvalme symptomer og har svært ved at spise mere end et par bider på hvert måltid.

Høj Protein og kalorier

I modsætning til den typiske anbefalinger for en sund og afbalanceret kost anbefaler National Cancer Institute, at kemoterapi patienter spise måltider meget højt i både kalorier og protein. Kemoterapi tager en masse ud af kroppen, og at provifde den ekstra energi og styrke nødvendigt for kroppen til at helbrede, det kræver mere end de gennemsnitlige anbefalinger til både kalorier og protein. Antallet af kalorier kroppen særlige behov vil variere. Tale med din læge om din specifikke daglige kalorie mål for flere oplysninger.

Væsker

Dem gennemgår kemoterapi ofte mister deres appetit til fast føde. For at sikre, at tilstrækkelig ernæring er stadig fremstillet, National Cancer Institute anbefaler udskiftning solid fødevarer med højt kalorieindhold supper, shakes og juice. Selv hvis du er i stand til at forbruge shakes eller juice, er det vigtigt at fortsætte med drikkevand. NCI anbefaler drikke mindst 8-12 kopper væske hver dag. Hvis du er i stand til at spise selv flydende fødevarer for mere end to dage, bør du straks kontakte din læge.

Fiber

Kemoterapi kan også give bivirkninger som forstoppelse eller diarré. For at bekæmpe dette, anbefaler National Cancer Institute, spise høj-fiber fødevarer, som hel-hvede brød af bønner, på dage, at du oplever forstoppelse. NCI anbefaler spise lavere fiber muligheder, såsom kylling, fisk eller konserverede frugter, på dage, at du oplever diarré.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com