Anvendelser af Aconitum

10/01/2010 by admin

Anvendelser af Aconitum

Aconitum er en blomstrende plante, der er også kendt som aconite, Stormhat, Stormhat og Devils hjelm. Der er mere end 250 forskellige arter af aconitum og de er karakteriseret ved stor, mørk-lilla blomster. Aconite plante er en flerårig urt, der er typisk mellem 2 og 4 fod høje.

Beliggenhed

Aconitum findes overvejende i skovene langs bjergkæder i forskellige dele af Europa. Det er rigelige langs Pyrenæerne og i Østrig, Tyskland, Danmark og den skandinaviske halvø. Ifølge henriettesherbal.com, findes aconitum også i Alperne, Himalaya, og i mange dele af Sibirien.

Funktion

Når den anvendes, forårsager aconitum følelsesløshed og forringelse af sensoriske nerver. Det er en gift, der er resultater i depression af nervøs energi. I store mængder, kan det forårsage opkastning, gastrisk irritation, nedsat syn, kulde i ben og fødder og delirium, ifølge henriettesherbal.com. Terapeutisk, er det primært bruges som et beroligende middel til kapillær omsætning til moderat kraft og hyppigheden af hjertets handlinger.

Nervesmerter

I lave doser, kan aconitum bruges til behandling af nervesmerter eller neuralgi. Det er også nyttigt i behandling af gigt og iskias. Iskias eller ischiadicus neuritis er smerter, følelsesløshed, eller svaghed i ben forårsaget af kompression af iskiasnerven. Aconitum er også en ingrediens i traditionel homøopatisk medicin for forkølelse og influenza, ifølge healthline.com.

Beroligende

Aconitum bruges som et beroligende middel i alle kærlighed, hvor der er en stigning på muskuløs, vaskulære og nervøs aktivitet. Disse omfatter en bred vifte af inflammatoriske sygdomme som gastritis (betændelse i maveslimhinden), scarlatina (en form for skarlagensfeber) og peritonitis (betændelse af abdominal foring), ifølge henriettesherbal.com. Andre anvendelser omfatter behandling af søvnløshed og mentale undertrykkelse af netbårne stammer fra nervøsitet.

Slim

Aconitum bruges også til behandling af irritation af slimhinderne. Disse trængsler omfatter akut katar (mucuous membran hævelse) og akut pharyngitis (betændelse i svælget). Historisk set, det var en af de første behandlinger for tonsillitis (betændelse i mandlerne), krampagtige og slimhinderne krydset (stærk hoste). Især blev aconitum brugt til at lindre spasmer forbundet med krydset og mindske varigheden af tonsillitis.

Historiske anvendelser

På grund af sin ekstreme toksicitet, har aconitum historisk set været brugt som en gift. Dette omfatter såvel pil gift som gift for henrettelser, selvmord og drab. Aconitum er også blevet brugt af hekse til at simulere fornemmelsen af flyvende, ifølge healthline.com.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com