Hvad vitaminer tages dagligt?

10/03/2010 by admin

Svaret på spørgsmålet "hvad vitaminer skal jeg tage dagligt?" kan variere fra dag til dag. Helt sikkert, at svaret på dette spørgsmål varierer meget over en persons liv.

Fordi nye råd om vitamin kosttilskud synes at vises regelmæssigt som seks o'clock nyheder, det er nemt at blive forvirret eller endda skeptisk om fordelene ved at tage vitaminer, men der er nogle vigtige ting, den "gennemsnitlige" person har brug for at vide.

Spise for et godt helbred

De fleste ernæringseksperter erkender, der er sådan en mængde oplysninger om de mange forskellige vitaminer og mineraler, at ingen kan vide det hele. Desuden, medicinsk forskning sandsynligvis hasn't endnu opdaget alt hvad der er at vide om vitamin- og mineralpræparater interaktioner i kroppen. Den gode nyhed er, at det ikke er så kompliceret at svare på spørgsmålet, "hvad vitaminer skal jeg tage?"

Den stereotype moderlige råd de fleste af os har hørt vokser op virkelig er gode råd: nøglen til et godt helbred er at spise en sund, afbalanceret kost. Efter anbefalede dagpenge til de grundlæggende fødevaregrupper går en lang vej at hjælpe en person, vedligeholde en god sundhedstilstand.

Men...

Men hvor mange kender du der spiser en perfekt afbalanceret kost? Hver dag? Højre. Derfor siger de fleste medicinske fagfolk, herunder ernæringseksperter, det er en god idé at tage en almindelig multivitamin produkt ifølge pakke retninger. I virkeligheden, tage mange læger, selv en daglig multivitamin.

Sund fornuft

Mens en fornuftig tilgang til kost kan udelukke behovet for mange kosttilskud, er tale med din læge til at identificere din specifikke behov et smart træk. For eksempel, får mange mennesker ikke nok calcium fra deres kost. Tænke over din kilder i kosten af calcium. Du drikker mælk og/eller spise ost, yoghurt eller broccoli hver dag? Hvis du og din læge kan rimelighed identificere en mangel i din kost, er at tage et dagligt tilskud med calcium nok en god idé. Din læge har sandsynligvis andre anbefalinger, så godt.

Ligeledes når som helst din læge ordinerer medicin eller kirurgiske behandling, bør du anmode om potentielle vekselvirkninger med nogen vitaminer du tager, eller spørge om at tage et ekstra tillæg kan være en god idé for på kort sigt.

Tid til en forandring?

Som der sker ændringer i løbet af en persons levetid, tage bestemte vitaminer større betydning.

For eksempel, de fleste ældre mennesker (50 ' erne, 60 ' erne, og ovenfor) kan drage fordel af at tage et B12-tilskud, fordi som vores organer alder, de har tendens til at være mindre effektiv ved hjælp af B12.

Graviditet skaber mange yderligere krav på en krop – det er derfor gravide kvinder får at vide at tage ekstra folat (folinsyre).

Når du har en ændring i din generelle sundhed, overveje de konsekvenser det kan have med hensyn til din kost og ernæringsmæssige behov.

Advarsler

Det er vigtigt at huske at vitaminer er ikke medicin. Selv om "C-vitamin helbreder forkølelse" er ofte hørt rådgivning, mangler videnskabelige beviser til at bevise punktet. Enhver tid du tager mere end den anbefalede daglige dosis af vitamin eller mineral, bør du konsultere din sundhedspleje udbyder for vejledning og forslag.

Også vigtigt at vide: vitaminer er kosttilskud, ikke medicin, så de ikke er reguleret af den amerikanske Food and Drug Administration eller godkendt af nogen andre statslige regulerende organ. De fleste produkt minder om optræder kun efter en problem overflader – for eksempel flere kost 'spekulerer piller' er blevet tilbagekaldt efter alvorlige sygdomme og endog dødsfald har fundet sted.

Få fakta

At tage en daglig multivitamin sandsynligvis vil hjælpe med at holde dit helbred i balance, men tog for meget af enhver vitamin eller mineral supplement kan være meget usundt. Søg pålidelige kost og ernæring oplysninger fra din læge, det amerikanske landbrugsministerium, og/eller National Institutes of Health (hyperlinks i afsnittet referencer). Husk, at virksomheder forsøger at sælge vitaminer og andre kosttilskud er mere interesseret i deres salg, end de er i din uddannelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com