Hvad Type af blodprøver er brugt til skrumpelever?

05/30/2010 by admin

Hvad Type af blodprøver er brugt til skrumpelever?

Skrumpelever er kronisk leversygdom karakteriseret ved irreversible leverskader, ofte forårsaget af alkohol og viral hepatitis B og C. blodprøver bruges til at registrere levercirrose og bestemme dens sværhedsgrad.

Betydning

Blodprøver afgøre leverens niveau af funktionalitet eller abnormitet, da leveren er ansvarlig for afgifte blodet, sikre ordentlig sammenhæng og producerer vigtige proteiner, der påvirker blodet.

Hepatitis blodprøve

Før behandling er det afgørende for skrumpelever patienter til at teste for viral hepatitis. En blodprøve registrerer hepatitis viral infektion, og bestemmer typen af hepatitis (A, B eller C).

Enzym Tests

Forhøjede niveauer af specifikke enzymer ikke kun angive leverskader, men kan også angive andre leveren betingelser i forbindelse med eller forårsaget af skrumpelever. Unormal enzym niveau kan indikere galde obstruktion, hepatitis lever destruktion eller nogle former for kræft som følge af skrumpelever.

Typer af enzymer

De mest betydningsfulde til at leverfunktionen blodprøver til cirrose patienter enzymer er aspartat transaminase, alanin aminotransferase, gamma glutamyl transpeptidase, mælkesyre dehydrogenase og basisk fosfatase.

Bilirubin og Albumin

Koncentrationen af bilirubin og albumin måles for at angive, hvilket niveau af leverskader. Høje niveauer af bilirubin (hvilke måler galde udskillelse) og lave niveauer af albumin (i blodbanen vigtigste protein produceret i leveren) indebærer alvorlige skrumpelever skader.

Prothrombin tid Test

En prothrombin tid test er en anden måde at vurdere skrumpelever leveren skade. Jo mere tid er tager for blodet til at størkne, jo værre skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com