PTSD og mavesmerter

06/26/2010 by admin

PTSD og mavesmerter

Post traumatisk Stress Disorder (PTSD) er en angst, der resulterer af erfaringerne fra gennemgår et traume, som bliver offer for vold eller vidner til vold. Mavesmerter er et almindeligt rapporterede symptom i mennesker med PTSD.

PTSD symptomer

PTSD symptomer omfatter igen oplever den traumatiske hændelse gennem flashbacks, levende erindringer, foruroligende drømme eller intens angst, når de udsættes for påmindelser om traumet; vedvarende undgåelse af påmindelser om traumet; og vedvarende symptomer på angst, der kan omfatte søvnproblemer, vrede eller irritabilitet, og overdrevne startle svar.

Angst

Mennesker med PTSD udvikler typisk problemer med kronisk angst.

Mavesmerter

Mavesmerter stammer fra organer i bughulen, herunder maven, tyndtarmen, tyktarmen, leveren, galdeblæren og bugspytkirtlen.

Primære fysiologiske sundhedsmæssige effekter

Konstant udløsning af PTSD symptomer forårsager en stress-reaktion, der omfatter stimulation af hypothalamus-hypofyse-binyre akse. Cortisol og andre stresshormoner frigives og har systemiske virkninger herunder stigning i hjertefrekvensen, stigning i blodtrykket, muskelspændinger, og hæmning af fordøjelse (undtagen frigivelse af mave syrer). Disse fysiologiske handlinger forårsager øjeblikkelig somatiske virkninger såsom hovedpine, mave nød, brystsmerter og mavesmerter.

Sekundære langsigtede sundhedsvirkninger

Langsigtede virkninger af kronisk ophidselse omfatter øget sårbarhed over for sygdomme, der forårsager mavesmerter, ofte på grund af immunsystemet dysfunktion, der forårsager øget sårbarhed over for betændelse. Sygdomme, der forårsager mavesmerter, der er forbundet med PTSD omfatter divertikulitis, colitis ulcerosa, fordøjelseskanalen blødning og irritabel tyktarm. Kronisk angst kan også forværre abdominale tilstande, der kan have andre årsager, såsom pancreatitis og Crohns sygdom.

Interventioner

Interventioner bør fokusere på terapi for at reducere angst og PTSD symptomer og medicinsk behandling af de underliggende somatiske problemer, der skyldtes den kroniske ophidselse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com