Spirometeret eksperiment metoder

08/13/2010 by admin

Spirometeret eksperiment metoder

Spirometers er enheder, der bruges til at måle mængden af luft, typisk specifikke for luft flow i lungerne, et emne, som kan bruges til at bestemme tilstedeværelsen af respiratorisk eller pulmonal sygdomme samt andre årsager til bekymring. Afhængigt af deres specifikke funktion, kan spirometers være tilstrækkelig stor til at indeholde en voksen menneskelige eller lille nok til at blive holdt i hånden. Ved at analysere specifikke typer af vejrtrækning, kan spirometers bruges til at bestemme ikke kun årsagen til åndedrætsbesvær men den optimale kursus i behandling samt.

Hele kroppen Plethysmograph

I plethysmography, emnet er placeret i en lille, lukket kammer og målinger af hans respiration er taget til at bestemme komponenter af lunge diskenheder. Nasal flow og bevægelse af brysthulen eller thorax kombineres for at give en nøjagtig måling af luftstrøm ind og ud af hendes lunger. Forskellige teknikker og målinger kan opnås ved hjælp af en hel-krops plethysmograph, hvor personen er enten sederet, tilbageholdende eller lov til at bevæge sig frit, afhængigt af de specifikke forsøg.

Pneumotachometer

En pneumotachometer måler udåndede luft flow fra det emne, tillader ham at indånde frisk luft under prøven. Formålet med en pneumotachometer er at måle hastigheden af strømmen af bortvist gasser ved at have personen udånder gennem en enhed, der indeholder en finmasket. Trådnet bevægelser er derefter målt ved en computer.

Incitament spirometeret

Incitament spirometers er designet til at udøve og klare lungerne. Disse spirometers bruges typisk til at holde en patientens lunger fungerer i perioder med sengeleje og genopretning fra kirurgi, gav hende til at opretholde den samme respiratoriske aktivitet, som om hun var aktiv. Mens ikke en enhed specielt designet til test eller forsøg, kan den ansporende spirometer være ansat at studere virkningerne af øget lunge aktivitet i en person.

Peak Flow Meter

Mest anvendte type af spirometeret, peak flow meter måle evne af en person til at udånder. Peak flow meter kan spore en persons lunge udvikling eller afsløre symptomer af luftvejsproblemer. Peak flow meter bruges primært som en hjælp ved diagnosticering af astma og til at overvåge tilstanden af lungerne hos astmatikere.

Spiropet eller vindmølle-Type

Mere bærbar end andre spirometers, spiropet (også kendt som den vindmølle-type) måler den tvungne vital kapacitet af den person, der puster i enheden og vender en turbine. Den vindmølle rotationshastighed måles derefter elektronisk for at bestemme styrken af den udåndede luft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com