Bivirkninger af prednison på unge

09/05/2010 by admin

Bivirkninger af prednison på unge

Prednison er en type af steroid, der generelt er ordineret til patienter i en pilleform. Stoffet er almindeligt anvendt til behandling af flare-ups af inflammatorisk tarmsygdom, eller IBD, som gigt og andre typer af betændelser. Mens medicinen er billig, er der en række bivirkninger forbundet med steroid, hvoraf mange er særligt forstyrrende for unge.

Funktioner

Prednison er et ikke-syntetiske kortikosteroid narkotika, der er generelt administreres oralt. Derudover kan steroid ordineres i form af intramuskulær injektion. Når leveren har behandlet prednison, medicinen bliver en steroide produkt kaldet Prednisolon, og det fungerer som en appetitnedsættende af immunsystemet. Denne funktion gør steroid ekstremt nyttige i behandlingen af autoimmune sygdomme og inflammatoriske sygdomme, herunder forgifte vedbend dermatitis, ulcerøs colitis, Crohns sygdom og leddegigt.

Normale bivirkninger

Bivirkninger for unge, der er blevet ordineret prednison almindeligvis omfatter nervøsitet og rastløshed, øget appetit og fordøjelsesbesvær. Mørkfarvning eller lettelse i hudfarve, svimmelhed og uklarhed, blussende kinder eller ansigt, er hikke, øget svedtendens og en spinning sensation mindre hyppige bivirkninger rapporteret hos unge.

Alvorlige bivirkninger

Mens prednison er forbundet med en bred vifte af bivirkninger, flere symptomer er ikke normal, og kan indikere en underliggende tilstand i unge. Disse bivirkninger omfatter nedsat eller sløret syn, øget tørst, hyppig vandladning, forvirring og spænding. Derudover pludselige humør svinger, en misforstået følelse af selvhøjtidelighed, en falsk følelse af velvære, mental depression, hallucinationer af enhver slags, rastløshed, ekstrem spænding og hud udslæt eller nældefeber. Hvis du oplever nogen af disse bivirkninger, er det vigtigt at meddele en læge straks.

Bivirkninger efter længere tids brug

Hvis en teenager bruger prednison i en længere periode af tid---generelt er længere end en måned---kan han eller hun opleve mere alvorlige bivirkninger, som kan indikere, at barnet skal vænnes fra medicin. Disse bivirkninger omfatter mavesmerter eller en fornemmelse af brændende, acne, ændringer i vision, blod eller sort afføring, smerter i øjet, en afrundet ansigt, vedvarende hovedpine, uregelmæssig hjerterytme, øjet rødme, følsomhed over for lys, øjet, rive, sove problemer, usædvanlige blå mærker, en stigning i hårvækst, usædvanlig svaghed, opkastning, hurtig vægtøgning, længere restitutionstid fra sår, menstruationsproblemer, rød eller lilla linjer på kroppen , muskelkramper eller svaghed, kvalme og smerter i arme, ryg, ben, ribber eller skuldre.

Tilbagetrækning bivirkninger

Efter fravænning off prednison, kan patienter opleve en bred vifte af abstinenssymptomer. Afhængigt af hvor længe unge har været på prednison, kan disse bivirkninger vare næsten et år. Det er vigtigt at kontakte en læge, hvis de unges erfaringer abdominal eller ryg smerter, svimmelhed, besvimelse, feber, fortsatte tab af appetit, ledsmerter, kvalme, genopblussen af sygdomssymptomer, åndenød, uforklarlig og hyppig hovedpine, opkastning eller hurtig vægttab. Disse kan være tegn på en mere alvorlig tilstand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com