Skulder Impingement diagnose

09/11/2010 by admin

Voksen skuldersmerter er ofte forårsaget af skulder impingement. Impingement resultater fra pres på rotator cuff som armen er hævet overhead. Rotator manchet er en sene, der forbinder de fire muskler der dækker bolden af skulderen. Som armen løftes, kan forsiden af skulderbladet "gribe ind" eller gnide overfladen af rotator cuff, forårsager smerte og begrænse bevægelse.

Symptomer

Symptomer på skulder impingement omfatter smerter når man løfter armen overhead, svaghed skulder muskler og svært ved at nå bag ryggen. Der kan være hævelse og ømhed i skulderen. Smerter kan være til stede under aktivitet og i hvile. Det kan blusse op mens du sover på grund af pres på området skulder.

Hvem er berørt?

Skulder impingement syndrom opstår oftest hos personer, der bruger en masse gentagne overhead bevægelse, som malere eller bygningsarbejdere. Det er også udbredt blandt atleter, der bruger deres arme overhead i sportsgrene som tennis, svømning og baseball. I nogle tilfælde er der ingen åbenbar årsag til skulder impingement.

Diagnose

For at diagnosticere skulder impingement, vil en ortopædisk specialist undersøge skulderen og gennemgå dine symptomer. Han vil identificere den nøjagtige placering af smerten. Han vil bestille test, såsom en x-ray at udelukke gigt. Han kan bestille en MR-scanning, som kan vise væske i bursa eller revner i rotator cuff. Impingement kan blive bekræftet, hvis indsprøjte et bedøvelsesmiddel i slimsækken lindrer smerter.

Ikke-kirurgisk behandling

Initial behandling af skulder impingement er at hvile og undgå at hæve det ramte arm overhead. Din læge kan anbefale over-the-counter smertestillende, såsom naproxen, aspirin eller ibuprofen. Medicin skal tages konsekvent i otte uger til at være effektiv. Denne medicin kan give nogle lindring af smerter, men lindre ikke det underliggende problem. Et varmt brusebad og daglige stretching kan også give nogle relief. Fysioterapi kan også anbefales, eller en injektion af kortison til det ramte område.

Kirurgisk behandling

Hvis ikke-kirurgisk behandling ikke lindre smerter, kan din læge anbefale kirurgisk behandling. Målet med operationen er at fjerne impingement og skabe mere plads for rotator manchet. Efter kirurgi, kan armen opbevares i en slynge i en periode. Så snart du kan tåle det, slyngen bør fjernes og vifte af bevægelse øvelser skal startes. Lindring af smerter kan tage to til fire måneder, og i nogle tilfælde kan tage op til et år.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com