Årsager til knogle tilpasning

08/23/2010 by admin

Årsager til knogle tilpasning

Bone er en bøjelig levende væv fyldt med en tyk, væske-lignende stof kaldet marv. Indersiden af knoglen er svampet og indeholder en masse af blodkar. Den ydre struktur af knoglen er tætte, stærk og stiv, så det kan bære vægten af din krop og give det form.

Stadier af knoglevækst

Der er tre forskellige stadier af knoglevækst og udvikling: osteogenisis, modellering og knogle fornyelse. Osteogenesis er når knoglen danner på blødt væv under fosterudviklingen og tidlige faser af vækst. Det sker også under helbredelse fra en fraktur eller bryde. Modellering opstår, når knoglerne danner på allerede eksisterende knoglevæv i de tidlige faser af vækst op til ungdomsårene. Knogle fornyelse, eller knogle remodellering, opstår fra vækst til døden, og er det eneste middel til at ændre knogle i en voksen skelet. Knogle remodellering har to forskellige faser, dannelse og resorption. Dannelse eller ossifikation, er når den bløde brusk bliver til hårdt knogle under spædbørns- og organ udvikling. Knogleresorption er når specialiserede celler kendt som osteoklaster nedbryde den hårde yderstof knogle til at frigive fosfat, magnesium og calcium at det indeholder ind i blodbanen. Resorption kan også ske, når der er mangel på incitament for knogle vedligeholdelse.

Wolffs lov

Tyske anatom Julius Wolff klassisk teori foreslår at "bone former og ændre dannelsen afhængigt af styrken af muskelspændinger og stress af tyngdekraften, der er placeret på den." Det betyder, at knoglevæv tilpasser sig den stress, der er pålagt det ved stigende eller faldende i størrelse efter behov. Musklerne i kroppen er forbundet til benet. Når en muskel bøjer, trækker det på knoglen, placere trækstyrke stress på den. Denne stress stimulerer knoglen til at vokse eller hærde. Størrelse eller massen af en muskel lægger også vægt på knoglen, det er fastgjort, så når en muskel vokser større, knoglen øger sin masse eller tæthed, således at det kan støtte de muskler vægt.

Motion

Knoglen er tilpasset under stress og mekaniske stimuli, såsom motion. Dens massefylde er højest i områder af kroppen, hvor der er mest trækstyrke stress, hvor musklerne er den stærkeste og den største. Knoglestruktur kan tilpasses til ændringer i vægtbelastning. Dens celler kan reguleres af lokale stress stimuli, som er stress, der opstår kun på ét område på kroppen, som når du løfter en gratis vægt til at arbejde på at definere din bicep muskler. Under træning er både tyngdeaccellerationen kræfter og muskel belastning ansvarlige for knogle tilpasning. Gåture, løb og klatring trapper drage fordel af tyngdeaccellerationen kræfter for knoglevækst. Modstand øvelser, såsom løfte vægte, drage fordel af muskel belastning for knoglevækst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com