Effekter af Global opvarmning på dyrelivet, vejr & afgrøder

02/16/2010 by admin

Effekter af Global opvarmning på dyrelivet, vejr & afgrøder

Global opvarmning - gradvis opvarmning af jorden på grund af ophobning af varme-fældefangst drivhusgasser i atmosfæren--er blevet en af de mest omstridte og vigtige videnskabelige, politiske og økonomiske spørgsmål i vores tid. Selvom nogle debat stadig eksisterer omkringliggende global opvarmning, videnskabelige og internationale politiske Fællesskabet er stort set enige at CO2-emissionerne har en påviselig effekt på planetens klima, med betydelige concequences for dyrelivet, vejret og landbruget.

Wildlife

Klimaet er en afgørende faktor i den succes og fiasko af wildlife økosystemer. Planter og dyr, der udgør wildlife økosystemer er tilpasset specifikke klimaforhold og drastiske udsving i temperatur og nedbør kan afbryde fodring, formering og nesting mønstre af visse arter, potentielt truer overlevelsen af keystone arter som hele økosystemet afhænger af. Skrøbelige økosystemer som kyst og polar levesteder kunne blive særlig berørt af klimaforandringerne, som stigende temperaturer ophøje vandstand, smelte Indlandsisen og ændre de miljøer, som har tilpasset sig dyreliv.

Afgrøder

Ligesom naturlige økosystemer, er de menneskeskabte økosystemer på landbrugsjord designet omkring visse klimatiske forhold. Afgrøder som hvede, majs, frugt, ris og mange andre afhænge af visse vejrmønstre og regn betingelser for at sikre optimal høstudbyttet og global opvarmning kunne ændre egnetheden af visse områder for landbrug. Oversvømmelser, tørke eller temperatur ændringer kunne tvinge landmændene til at opgive traditionelle landbrugsjord, reducere udbyttet og kræver store investeringer som landbrugsområder og supply chains Skift.

Vejr

Bred atmosfæriske ændringer som global opvarmning har en udtalt effekt på lokale vejr. Mens global opvarmning modeller er meget komplekse og præcise virkningerne af et varmere klima på Byvejr er vanskeligt at forudsige, de fleste klimatologer enig i, at global opvarmning vil generere en stigning i ekstreme vejrmønstre som storme og orkaner, øge hyppigheden af oversvømmelser og tørke og fremskynde en tendens til ørkendannelse. Selvom klimaet er generelt varme, ændringer i havstrømme og vejrmønstre skyldes varmere atmosfæriske forhold kunne endda forårsage visse områder at køle dramatisk som planeten som helhed varmer.

Usikkerhed

Selv om de fleste forskere er enige om at planeten er opvarmning, det yderst komplicerede karakter af jordens atmosfære og vanskeligheder, der er involveret i modellering de nøjagtige effekter af global opvarmning på har lokalt plan genereret en hel del usikkerhed vedrørende klima forudsigelser. Denne usikkerhed i sig selv udgør et nyt problem for vejret, wildlife og landbrug. Ud over de konkrete og sandsynlige negative effekter af global opvarmning på planeten, vores manglende evne til at forudsige konsekvenserne af opvarmning med sikkerhed for specifikke regioner gør styring af risikoen for globale opvarmning en udfordring, begrænse succesen af bestræbelser på at beskytte landbruget lander, befolkede områder og dyreliv levesteder fra et skiftende klima.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com