Mad kilder til Vitamin D

01/03/2011 by admin

Mad kilder til Vitamin D

Din krop har brug for D-vitamin til at hjælpe det absorbere calcium. D-vitamin hjælper med at holde dine knogler, voksende og stærk. At få tilstrækkelige mængder af D-vitamin hjælper med at forebygge rakitis hos børn og osteoporose og osteomalaci hos voksne. Dette vitamin er også involveret i den nervøse og immune system fungerer korrekt. Den vigtigste kilde til D-vitamin er fra naturligt sollys. Det er også tilgængelige i kosttilskud. Der er også nogle fødevarer, der indeholder D-vitamin for at hjælpe dig med at få den nødvendige mængde.

Tilstrækkelige niveauer

Fra fødsel til 50 år gammel er en sund indtag af vitamin D 5 mikrogram dagligt. Alderen mellem 51 og 70, du har brug at få 10 mikrogram. Hvis du er fyldt 70, du har brug for 15 mikrogram hver dag.

Bedste mad kilder

Fisk, der er fede, som laks, tun, østers og makrel indeholder vitamin D. Dette gælder især, hvis du spiser den kødfulde del af fisken.

Ekstra mad kilder

Andre fødevarer kilder af D-vitamin omfatter oksekød, lever, ost, svampe og æggeblommer. Men mængden af vitamin D i disse fødevarer er minimal.

Berigede fødevarer

Den bedste måde at få D-vitamin fra din fødeindtagelse er gennem spise fødevarer, der er befæstet. Dette omfatter mælk, korn, nogle frugt juice især orange juice og visse mælkeprodukter såsom yoghurt, fløde og margarine. For sikkerhed maden and Drug Administration (FDA) regulerer hvor meget D-vitamin kan tilsættes til fødevarer.

Advarsel

Du kan få for meget vitamin D. Dette kan føre til kroppen absorbere for meget calcium. For meget calcium kan føre til problemer i hjerte, lunger og kan forårsage nyresten.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com