Hvad er farerne ved udsættelse for sol?

01/16/2012 by admin

Farerne ved udsættelse for sol omfatter solskoldning, hedeslag eller hudkræft, i form af melanomer, der danner på huden og blive til kræft. American Cancer Society anbefaler alle bære solcreme med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) 15 eller højere. Undersøge din hud regelmæssigt. Opmærksomme på eventuelle ændringer i størrelse eller udseende af modermærker eller fregner. Se din læge straks, hvis du har mørke pletter fra solen, der ikke falmer.

Betydning

Sol eksponering er mere farlige disse dage, som Jordens ozonlaget har tyndet fra den udbredte brug af CFC'er (chlorfluorcarboner) som "punch" huller i ozonlaget, tillader mere brændende ultraviolette stråler (UVA) at komme ind. Solcremer, at yde beskyttelse mod UVA og UVB anbefales.

Identifikation

Solskoldning betragtes som søn forgiftning Når huden reddens og kan puff eller endda blister og senere smerteligt skrælle. Se din læge for alle alvorlige solforbrændinger. Solstik kan forekomme fra overeksponering for solen og undladelse af at drikke vand hele dagen. Gå til en skadestue, hvis du har en pludselig feber, efterfulgt af kulderystelser, hovedpine eller opkastninger. Hudkræft kan forekomme fra gentagen eksponering for solen uden tilstrækkelig beskyttelse mod UVA stråler.

Funktioner

Hudkræft påvirker 1 million mennesker om året i USA. I mange lande, det er ikke et tegn på sundhed at have garvet hud, i USA, en sommer tan er stadig kendetegnende for ungdom og skønhed. Hudkræft i form af melanomer skal screenes af en læge. Ubehandlet, hudfarve kræft kan sprede sig til de indre organer og blive fatal.

Advarsel

Solede uden at bære solcreme eller beskyttelsestøj kan resultere i alvorlige solforbrændinger, hedeslag eller hudkræft. Fair-flået eller har haft mindst én dårlig solskoldning personer har større risiko for hudkræft.

Forebyggelse/løsning

Undgå at være udenfor i solen mellem 10: 00 og 02: 00, når solen er på sit klareste. Hvis du skal være udendørs, bære solcreme, en solhat, solbriller og passende tøj. Forblive hydreret og ikke bruger produkter såsom babyolie til at få en hurtig tan.

Misforståelser

Det er en misforståelse at tro, at du har brug for solcreme kun i løbet af foråret og sommeren. Solcreme bør anvendes på huden dagligt. UVA stråler trænger under overskyet dage.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com