Lymfom kræft fakta

07/11/2012 by admin

Lymfom eller non-Hodgkins lymfom, er en type kræft, der påvirker lymfesystemet, kroppens system til bekæmpelse af sygdom og sygdom. I mange tilfælde tumorer udvikle sig på lymfeknuder, men sygdommen kan starte i næsten ethvert område af kroppen og spredes til alle dele af kroppen. Som med de fleste kræftformer, er overlevelsesraten meget afhængig af hvor langt sygdommen har udviklet sig, når det er diagnosticeret og behandlet.

Symptomer

Mulige symptomer omfatter nattesved, kløende hud eller røde pletter på huden, mave eller ryg smerter, træthed, feber, vægttab, kronisk hoste og åndenød.

Årsag

Der er ingen kendt årsag lymfom, men mulige udløsere kan omfatte visse infektioner og eksponering for giftige kemikalier.

Risikofaktorer

Personer med nedsat immunforsvar, herunder mennesker, der har undergået en organtransplantation eller som har autoimmune sygdomme eller HIV eller AIDS, er mere tilbøjelige til at udvikle lymfom. Visse virale og bakterielle infektioner også øge sandsynligheden for.

Diagnose

Læger bruger typisk flere eksamener og tests til at diagnosticere lymfom, herunder blod og urin test, undersøgelse af lymfeknuder, en biopsi af lymfeknuder og knoglemarv og CT, PET og Mr scanninger.

Behandling

Behandling varierer afhængigt af den type og stadium af lymfom, blandt andre faktorer. Eventuelle behandlingsmuligheder omfatter interferon terapi, radioimmunotheraphy, kemoterapi, stråling, stamcelle transplantation og medicinsk behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com