Hvad er forskellen mellem regelmæssig & fedtfattig kartoffel Chips?

07/23/2012 by admin

Hvad er forskellen mellem regelmæssig & fedtfattig kartoffel Chips?

Ifølge Ideafinder.com, oprettet George Crum den første kartoffel chip i 1853. I dag, er kartoffel chip USAs foretrukne snack med salg over 6 milliarder dollars om året. Denne populære salt sensation har udviklet sig til at omfatte mange sorter og varianter, herunder fedtfattig og vegetabilske chips. Forbrugernes quests for en sundere kost, mens der ønsker at tilfredsstille snack trang har ført til en efterspørgsel efter fedtfattige kartoffel chips. Lignende udseende til en regelmæssig kartoffel chip, fedtfattige versioner indeholder flere forskelle.

Fedtindhold

Fedtfattig kartoffel chips har et betydeligt lavere fedtindhold end regelmæssig chips. Afhængigt af kartoffel chip, kan fedtfattig chips indeholde mellem 20 og 60 procent mindre fedt. F.eks. en servering af bagt lægger har kun 2 gram fedt, mens den samme servering af lægger oprindelige chips har 10 gram fedt, og kedel kogte lægger har 6 gram fedt. Fedtindholdet kan også afhænge af madlavning proces og typen af olie, der anvendes.

Madlavning proces

Regelmæssig kartoffel chips tynde skiver af kartoffel dybstegte i hot madolie, der har nået en temperatur på 350 til 375 grader. Lavere fedt versioner er enten bagt eller kogt-kedel. Normalt, har bagt kartoffel chips et lavere fedtindhold end kedel kogte chips, fordi kedel madlavning stadig indebærer stegning kartoflerne i olie. Mindre olie bruges også i bagningen. Mange gange, tørrede kartofler bruges til at lave bagte eller kedel kogte chips.

Olie

Selv om nogle chips har et lavere fedtindhold på grund af deres madlavning proces, er andre chips lavet med en anden type af madolie. Regelmæssig kartoffel chips er normalt stegt i solsikke eller majsolie, men nogle fedtfri eller fedtfattig mærker er kogt i Olestra, et fedtfrit madolie. Der er nogle kontroverser omkring Olestra, men fordi nogle personer reagerer følsomt på det og kan opleve løs afføring fra indtagelse. Men FDA står bag Olestra og kartoffel chip-fabrikanter fortsætte med at bruge den.

Smag

Fedtfattig kartoffel chips smag anderledes end almindelige kartoffel chips. Nogle mennesker kan lide den smag og tekstur bedre, mens andre ikke gør. For eksempel er bagt lægger Addict webside funktioner anmeldelser om hvordan tilfredsstillende og lækre bagt lægger med andre kommentarer, hævder at bagt lægger smag som pap. Wjactv.com gennemførte en kartoffel chip smag test med masser af positive tilbagemeldinger om fedtfattig chips; testvinder smag var naturlig lægger havet saltet Chips. CTV.com undersøgte folk og spurgte dem om de ville give op smag for mindre fedt, og cirka halvdelen af de adspurgte besvarede ja.

Kalorier

Fedtfattig kartoffel chips har i gennemsnit omkring 20 færre kalorier end almindelige kartoffel chips. Sammenlign regelmæssig indeholder fedtfattige version: 140 kalorier er i en servering af sorten regelmæssig, og 120 kalorier i en servering af sorten lavt fedtindhold. Du spare ikke en betydelig mængde af kalorier spise sundere chips.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com