Nyrer og regulering af blodtryk

06/22/2012 by admin

Urinledere, blæren og urinrøret er nyrerne den fungerende orgel af urinvejene. De to nyrer er placeret i midten af ryggen, under ribben bure og på hver side af rygsøjlen. Deres funktion påvirker direkte blodtryk og omvendt er tilfældet; ændringer i blodtryk påvirker nyrerne evne til at fungere korrekt.

Definition

Nyrerne tjene den vigtige funktion at tage affald ud af blodet mens vedligeholdelse dets volumen. Hver dag nyrer filtrere ca 200 quarts af blod. Som blodet er løber gennem strukturer i nyrerne kaldes nephrons, affaldsprodukter og ekstra vand filtreret ud. De bliver urin, som flyder gennem urinlederne til blæren, hvor det opbevares indtil det er frigivet. Nyrerne regulerer blodtryk gennem udgivelse af renin og ved at opretholde mængden af blod.

Nephrons

Nephrons er de funktionelle enheder i nyrerne. Hver nyre har omkring en million nephrons og hver nephron indeholder en struktur kaldet en glomerulus. Glomerulus er ansvarlig for filtrering blod, holde proteiner og celler i blodet mens du fjerner affald og ekstra væske. Kritiske stoffer som natrium, fosfor og kalium er udgivet tilbage ind i blodet i det beløb, der er nødvendige for at opretholde den balance, der er nødvendige for kroppen at funktion. Nephrons påvirke blodtrykket ved at kontrollere mængden af blod i kroppen.

Blodvolumen

Den samlede mængde blod cirkulerer gennem kroppen har en direkte relation til blodtryk. Hvis volumen falder, så går blodtrykket ned. Ligeledes, en stigning i blodvolumen resulterer i et højere blodtryk. Mængden af blod bestemmes af nyrerne på to måder: gennem mængden af vand og salt de gør det muligt at blive reabsorberes i kroppen og ved udgivelsen af renin.

Renin

Nyrerne producerer og udskiller et enzym kaldet renin for at regulere blodtrykket. Hvis blodtrykket falder, er renin frigivet, udløse dannelsen af et stof kaldet angiotensin. Angiotensin påvirker blodtrykket på to måder. Først, det bremsende blodkar, forårsager en stigning i blodtrykket. For det andet, det stimulerer frigivelsen af et andet stof, der forårsager nyrerne til at sende mere vand, salt, og kalium tilbage ind i blodet og der hæver blodtrykket.

Ændringer i blodtryk

Enten høj eller lav blodtryk gør ondt nyres evne til at fungere. Kronisk højt blodtryk skader de små blodkar i nephrons. Resultatet er, at de ikke kan fortsætte med at filtrere affald fra blodet. Blodtrykket i glomerulus er også højere end resten af kroppen. Denne forskel i tryk hjælper tvinge væsker på tværs af membraner, der filtrerer blodet. Enhver ændring i blodtrykket påvirker forskellen i tryk og derefter glomerulus kan ikke filtrere blodet ordentligt.

Nyresygdom

Hvis nyrerne er syge eller skadede, især hvis glomerulær sygdom er til stede, de vil ikke vende tilbage den rette mængde af vand og opløste stoffer tilbage til blodet. Derudover kan sygdommen påvirker nyrerne evne til at producere og frigive den rigtige mængde af renin, hvilket resulterer i enten høj eller lav blodtryk. Det er vigtigt for dem, der har nyresygdom omhyggeligt bevare et normalt blodtryk for at hjælpe bedre funktion af nyrerne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com