Årsager og symptomer af dehydrering

08/12/2012 by admin

Ifølge Mayo Clinic indstiller dehydrering når du taber mere væske end du tager i. Dehydrering kan ske gradvist, og de fleste gange kan du ikke er klar over den potentielle fare indtil du er meget syg. Et mildt dehydreret person kan genopbygge væsker derhjemme, før alvorlige symptomer sat. Men hvis du venter for længe, en tur på hospitalet bliver afgørende.

Symptomer

Mild dehydrering vil gøre sig kendt gennem hovedpine, svimmelhed, træthed, mundtørhed og tørst. Mange mennesker tror, at hvis de ikke er tørstig, ikke er de dehydreret. Dette er en falsk og farlige antagelse, fordi dehydrering vil begynde at indstille længe før tørst gør.

Svær dehydrering, som Mayo Clinic kategoriserer som en medicinsk nødsituation, vil forårsage ekstrem træthed og tør mund, lille eller ingen vandladning, mangler af svedtendens, irritabilitet, rynket hud, lavt blodtryk, feber, kvalme, opkastning, diarré og i de mest alvorlige tilfælde, hallucinationer eller bevidstløshed. Hvis en patient udstiller nogle af disse symptomer, skal de have øjeblikkelig medicinsk behandling.

Årsager og risikofaktorer

Dehydrering har flere årsager, hvoraf mange er også symptomer. For eksempel, hvis du bliver syg, køre en feber og begynde opkastning eller har diarré, vil du miste mere væske end du vinder og vil blive dehydreret. Du vil derefter fortsætte med at køre en feber og begynde opkastning på grund af dehydrering.

Når som helst du er syg eller du udøver eller sveder mere end normalt, er du en større risiko for dehydrering. Dette er fordi jo mere du sveder og fjerne fra din krop, de mindre væske der er tilovers. Ikke bo godt hydreret, når du er i fare, kan du være i alvorlig fare.

Børn og ældre er en meget høj risiko for dehydrering samt simpelthen fordi de er ikke klar eller er ikke i stand til at genopbygge deres organer, selv. En opmærksom sygeplejerske eller forælder er afgørende, når afværge dehydrering hos disse personer.

Yderligere komplikationer

Dehydrering kan forårsage alvorlig sygdom og mulige død, hvis ikke behandles hurtigt og tilstrækkeligt. Chok, hedeslag, anfald, nyresvigt, hævelse af hjernen og comas er alle resultater af dehydrering venstre alt for længe. De kan alle resultere i hjerneskade eller død, hvis ikke behandles.

Behandling

I milde tilfælde kan dehydrering behandles i hjemmet af hvile og efterfyldning tabt væsker, indtil urinen er klare og konsekvente. Hvis en person er alvorligt dehydreret, skal de medicinske opmærksomhed. For de fleste personer, især børn, kan læger bruge en oral rehydrering løsning. Disse løsninger er en blanding af salt og vand for at hjælpe erstatte mistet elektrolytter og væske. De vil normalt indeholder glucose eller andre kulhydrat at hjælpe absorption i fordøjelseskanalen. Drikke sportsdrikke kan hjælpe erstatte tabt elektrolytter, noget almindeligt vand gør ikke.

I de mest alvorlige tilfælde, kan salte og væske have at gives intravenøst. Dette er den hurtigste måde at fylde kroppen med væsentlige elementer og bruges kun i et worst case scenario.

Forebyggelse

Den bedste måde at undgå dehydrering er at holde godt hydreret. Det kan være vanskeligt at måle hvordan hydreret en person er; selv om de ikke er tørstige, dehydrering kunne stadig være gradvist at sætte i. Den bedste måde at afgøre dehydrering er at overvåge urin output. Et godt hydreret person vil have klart eller svagt gul urin. Personen vil også urinating konsekvent hele dagen. Mørk gul eller brun urin og urinere kun én eller to gange om dagen er et tegn på, at personen skal tage i mere væske.

Bare drikke væsker 8 til 10 glas kan om dagen hjælpe med at forhindre dehydrering. Også være opmærksom på din krop. Drikke ekstra vand før og efter motion og drikke en sports drink, hvis du vil træner for mere end en time. Undgå høj-protein kost og ikke drikker overdrevent alkoholforbrug eller koffein.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com