Hvordan til at undervise diabetes fodpleje

02/27/2012 by admin

Hvordan til at undervise diabetes fodpleje

Undervisning en diabetisk ordentlig fodpleje er en meget vigtig del af behandling af sygdommen. Diabetikere er tilbøjelige til at få infektioner i deres fødder at fremskridt til et sådant punkt, at amputationer er påkrævet, fordi folk, der har diabetes har et dobbelt problem, hvad angår fødderne. Først er, at mange diabetikere har nerveskader og følelsesløshed i fødderne og tæer, så hvis de får en lille klippe eller skade de kan ikke selv føler sig eller være klar over det. Andet er, at foden skader er meget langsom og vanskelig at helbrede på grund af diabetes.

Instruktioner

• Først skal du gøre den diabetiske patient forstår at miste en fod og ben er ikke bare noget, der kunne ske for dem, men noget, der vil ske, hvis ordentlig pleje og opmærksomhed ikke er givet på en regelmæssig basis.

• Informere personen med diabetes, at fødderne skal holdes rene og tørre. Iblødsætning fødderne er ikke tilrådeligt, da der kan være bakterier i vandet og hvis der er en pause i huden, infektion kan sætte i. Brug varmt vand og sæbe. Kontroller, at du grundigt tørre fødder især mellem tæerne, hvor fugt kan blive fanget. Du kan sætte lotion på bunden af foden hvor du måske har ru hud og pulver mellem tæerne for at holde dem tørre.

• Klip tånegle lige over og ikke for kort, så du ikke skære huden eller forårsage en hangnail.

• Hver dag, får en grundig gennemgang af begge fødder til at lede efter eventuelle nedskæringer, skrammer, eller andre skader. Hvis du finder noget, forsøg ikke at behandle det selv, men ringe til din læge først og følge hans råd.

• Aldrig gå barfodet, heller ikke i dit eget hjem. Altid bære hjemmesko, sandaler eller sko, og altid bære strømper med dit fodtøj. Sørg for, at de sko du bærer passer ordentligt ikke og stramme. Blærer forårsaget af nye sko kan være et reelt problem for en diabetiker så nogensinde "Vent ikke for dem at bryde".

Tips & advarsler

  • Være opmærksom på, at sår og skrammer ikke er den eneste fod skade du nødt til at se til. Du kan udvikle infektioner inde i foden, hvis du stub din tå og fraktur eller bryde en knogle. Disse skader kan være særligt farlige, fordi en masse mennesker bare antage, at smerten er fra ulykken og aldrig har mistanke om en knogle skade.
  • Der er en speciel termometer, der kan opnås gennem din læge til at opdage en stigning i temperaturen, når det er gået over en uopdaget indre skade. De er dyre, men koster langt mindre end en amputation.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com