Helbredelsesmetoder for Gastroenteritis

06/26/2012 by admin

Helbredelsesmetoder for Gastroenteritis

Gastroenteritis er en betændelse i fordøjelseskanalen forårsaget af virus, bakterier, parasitter, medicin eller kemikalier. Efter fordøjelseskanalen bliver betændt, forårsager symptomer som opkastninger, mavesmerter og diarré. Der er mange behandlinger at give helbredelsesmetoder for gastroenteritis, men som en til at bruge, afhænger af årsagen til sygdommen.

General Gastroenteritis helbredelsesmetoder

De fleste tilfælde af gastroenteritis afhængige af støttende behandling til at give kroppen til at klare den udløsende agens fra fordøjelsessystemet. Dette tillader kroppen til at helbrede skader på fordøjelseskanalen. Støttende behandling består af hvile, genoprette tabt væsker ved ofte nipper klare væsker og at afholde sig fra at spise fast føde, indtil du er rask. Hvis der er alvorlig opkastning og diarré, væsker kan gives intravenøst (direkte ind i venen) og medicin til at kontrollere opkastning og diarré kan bruges. Når opkastning og diarré ophøre, solid fødevarer kan genindføres langsomt. BRAT kosten (bananer, ris, æblemos og toast) kan følges for en dag og derefter mere komplekse fødevarer (yoghurt, magert kød, frugt, grøntsager) kan genindføres gradvist. Når disse fødevarer er tolereret, kan alle fødevarer (mejeri, stegte fødevarer) spises igen.

Viral Gastroenteritis

Vira er langt den hyppigste årsag til gastroenteritis, med de største syndere bliver norovira og rotaviruses. Et tilfælde af viral gastroenteritis vil normalt køre sit løb i et par dage. Virus er ikke ødelagt af antibiotika, så de ikke vil helbrede viral gastroenteritis. Så længe kroppen får tilstrækkelig hvile og væsketab fra opkastning og diarré er gendannet, skal ingen yderligere behandling.

Bakteriel gastroenteritis

Bakteriel gastroenteritis er forårsaget af bakterier at skader foring af mave-tarmkanalen eller af giftstoffer produceret af visse bakterier. Antibiotika kan bruges til at helbrede bakteriel gastroenteritis, men slags bakterier involveret bliver nødt til at være fast besluttet på at bruge den passende antibiotikaet. Blandt bakterier, der forårsager gastroenteritis er Salmonella, Campylobacter og E. coli., som med viral gastroenteritis, støttende behandling vil være nødvendig for at erstatte væsketab på grund af opkastning og diarré. Nogle tilfælde kræver brug af anden medicin til at kontrollere smerter og betændelse. Lejlighedsvis, vil være behov for yderligere støttende behandling som indlæggelse, intravenøs væske og behandling for chok på grund af toksiner.

Parasitære Gastroenteritis

Helbredelsesmetoder for gastroenteritis skyldes parasitter vil være forskellige fra de tilfælde, der er forårsaget af virus eller bakterier. Form for parasit forårsager symptomerne skal bestemmes. Medicin for at udrydde parasit fra fordøjelseskanalen vil derefter bruges til at rydde organisme fra kroppen. Nogle helbredelsesmetoder for parasitære gastroenteritis vil tage flere test og behandling for at fjerne parasitten fra mave-tarmkanalen.

Gastroenteritis forårsaget af narkotika og kemikalier

Indtagelse af receptfrie og receptpligtige lægemidler eller anvendelsen af kemikalier kan forårsage gastroenteritis. Standse brugen af stof eller kemisk er det første skridt i at kontrollere kemiske/drug gastroenteritis. Symptomerne vil blive behandlet (udskiftning af væsker og resten) indtil kroppen er i stand til at reparere skader forårsaget af kemikalier/narkotika.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com